Print Options:

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Yields4 ServingsPříprava15 minutVaření30 minutTotal Time45 minut

 400-500 g 400-500 g uvařeného uzeného libového masa
 sádlo
 1 1 cibule
 500 g 500 g uvařených brambor ve slupce
 100 g 100 g polohrubé mouky
 100 g 100 g hrubé mouky
 1 1 vejce
 sůl
 vejce na potření těsta
 Zelí:
 1 1 menší hlávka červeného zelí
 1 1 cibule
 1 lžíce 1 lžíce sádla
 sůl
 pepř
 kmín
 2 2 hřebíčky
 2 dl 2 dl červeného vína
 1/2 1/2 jablka
 cukr (podle chuti)
 ocet
 Sosíček:
 80 g 80 g špeku
 1 1 velká cibule
 1 lžíce 1 lžíce sádla
 1 stroužek 1 stroužek česneku
 sůl
 1 1 rovná lžíce hladké mouky
 silný masový vývar (podle potřeby)
1

Uvařené brambory nastrouháme najemno, dáme na vál, doprostřed brambor uděláme důlek, vklepneme do něj vejce, osolíme a přidáme mouku. Propracujeme těsto.

2

Z těsta vyválíme obdélník, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mletým uzeným masem. Stočíme jako roládu. Zabalíme do fólie a pevně utáhneme, propícháme a vložíme do vroucí vody. Vaříme 20 minut. Můžeme vařit i v páře také 20 minut.

3

Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrouhané zelí, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme hřebíček, cukr dle chuti, nastrouhané jablko a podlijeme vínem. Necháme odkryté, aby vyšel alkohol a pak přikryjeme pokličkou. Dusíme a pokud je třeba, podlijeme ještě trochu vodou. Trošku zaprášíme moukou a dobře promícháme a dochutíme octem.

4

Na pánvi rozškvaříme nakrájený špek, přidáme nakrájenou cibuli, sádlo a osmahneme dohněda. Pak přidáme česnek, sůl, mouku a vývar, dobře promícháme a nakonec přecedíme.

Nutrition Facts

Servings 0