Přejdi na obsah
Vareni a recepty
Menu
  • Úvod
  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Napište nám
Menu

Červené zelí na víně, bramborový knedlík a uzené kuřecí stehno

3.8
(32)

CategoryHlavní jídla, ObědyObtížnostStředníPříprava20 minutVaření40 minut
AutorRedakce
1 malá hlávka červeného zelí
2 lžíce sádla
1 cibule
1-2 lžíce cukru
80 ml červeného vína
1-2 lžíce červeného vinného octa
1/2 lžičky soli
1 jablko
2 lžíce rozinek
Knedlíky:
500 g brambor
1 lžíce sádla
300 ml hrubé mouky
1-2 lžíce solamylu
1 vejce
sůl
Dále:
uzená kuřecí stehna
sádlo s osmaženou cibulkou
1

Předehřejeme troubu na 170° C spodek/vršek. Uzená stehna (počet podle porcí ) opláchneme, vložíme do pekáčku a přikrytá poklicí dáme péct na 40 minut do předehřáté trouby.

2

Ve větším rendlíku rozehřejeme sádlo a osmažíme nasekanou cibuli. Přidáme nastrouhané zelí, osolíme, podlijeme vínem a posypeme1 lžící cukru. Promícháme a necháme dusit zelí na skus. Přidáme oloupané jablko zbavené jádřince, nakrájené na kostičky a oprané rozinky. Ještě chvilku dusíme, dochutíme octem a podle chuti i cukrem.

3

Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme do měkka a slijeme. (Vařím jen s 1 lžící vody v Mvt 2x 6,5 minuty /800W). Do horkých přidáme sádlo a šťouchadlem rozšťoucháme dohladka. Do mírně zchladlých brambor dáme mouku, solamyl, sůl, vejce a promícháme.

4

Vyklopíme na vál a zpracujeme rychle rukama těsto (čím déle se hněte, tím víc řídne), dle potřeby a podle druhu brambor můžeme přidat trochu mouky nebo solamylu. Z těsta vytvoříme 3 šišky, vložíme do vroucí osolené vody, vařečkou zvedneme, aby se nepřichytily ke dnu a vaříme 15 minut. Hotové knedlíky nakrájíme strunovým kráječem, nití nebo nožem na plátky. Podáváme knedlíky omaštěné sádlem s osmaženou cibulkou, s červeným zelím a uzeným kuřecím stehnem.

Suroviny

 1 malá hlávka červeného zelí
 2 lžíce sádla
 1 cibule
 1-2 lžíce cukru
 80 ml červeného vína
 1-2 lžíce červeného vinného octa
 1/2 lžičky soli
 1 jablko
 2 lžíce rozinek
 Knedlíky:
 500 g brambor
 1 lžíce sádla
 300 ml hrubé mouky
 1-2 lžíce solamylu
 1 vejce
 sůl
 Dále:
 uzená kuřecí stehna
 sádlo s osmaženou cibulkou

Postup

1

Předehřejeme troubu na 170° C spodek/vršek. Uzená stehna (počet podle porcí ) opláchneme, vložíme do pekáčku a přikrytá poklicí dáme péct na 40 minut do předehřáté trouby.

2

Ve větším rendlíku rozehřejeme sádlo a osmažíme nasekanou cibuli. Přidáme nastrouhané zelí, osolíme, podlijeme vínem a posypeme1 lžící cukru. Promícháme a necháme dusit zelí na skus. Přidáme oloupané jablko zbavené jádřince, nakrájené na kostičky a oprané rozinky. Ještě chvilku dusíme, dochutíme octem a podle chuti i cukrem.

3

Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme do měkka a slijeme. (Vařím jen s 1 lžící vody v Mvt 2x 6,5 minuty /800W). Do horkých přidáme sádlo a šťouchadlem rozšťoucháme dohladka. Do mírně zchladlých brambor dáme mouku, solamyl, sůl, vejce a promícháme.

4

Vyklopíme na vál a zpracujeme rychle rukama těsto (čím déle se hněte, tím víc řídne), dle potřeby a podle druhu brambor můžeme přidat trochu mouky nebo solamylu. Z těsta vytvoříme 3 šišky, vložíme do vroucí osolené vody, vařečkou zvedneme, aby se nepřichytily ke dnu a vaříme 15 minut. Hotové knedlíky nakrájíme strunovým kráječem, nití nebo nožem na plátky. Podáváme knedlíky omaštěné sádlem s osmaženou cibulkou, s červeným zelím a uzeným kuřecím stehnem.

Červené zelí na víně, bramborový knedlík a uzené kuřecí stehno
SurovinyPostup

Jak se Vám líbí tento recept?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 3.8 / 5. Počet hlasů: 32

No votes so far! Be the first to rate this post.

Nejnovější recepty

Dršťková polévka z papiňáku

Dršťková polévka z papiňáku

Hrnkový dort

Hrnkový dort

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Šťavnatý králík

Šťavnatý králík

Nejoblíbenější recepty

Čevabčiči s bramborem

Čevabčiči s bramborem

Slaný dýňový koláč

Slaný dýňový koláč

Bramboračka

Bramboračka

Kuřecí gyros se zelným salátem

Kuřecí gyros se zelným salátem

Česnekové špízy s jogurtovým dipem

Česnekové špízy s jogurtovým dipem

  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Kontakt
  • Šťavnatý králík
  • Masové kuličky v kari omáčce
  • Jarní salát s kuřecím masem a krutóny
  • Kachní prsa pečená v marinádě
© 2023 Vareni a recepty | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme