Print Options:

Červené zelí na víně, bramborový knedlík a uzené kuřecí stehno

Yields4 ServingsPříprava20 minutVaření40 minutTotal Time1 hr

 1 malá hlávka červeného zelí
 2 lžíce sádla
 1 cibule
 1-2 lžíce cukru
 80 ml červeného vína
 1-2 lžíce červeného vinného octa
 1/2 lžičky soli
 1 jablko
 2 lžíce rozinek
 Knedlíky:
 500 g brambor
 1 lžíce sádla
 300 ml hrubé mouky
 1-2 lžíce solamylu
 1 vejce
 sůl
 Dále:
 uzená kuřecí stehna
 sádlo s osmaženou cibulkou
1

Předehřejeme troubu na 170° C spodek/vršek. Uzená stehna (počet podle porcí ) opláchneme, vložíme do pekáčku a přikrytá poklicí dáme péct na 40 minut do předehřáté trouby.

2

Ve větším rendlíku rozehřejeme sádlo a osmažíme nasekanou cibuli. Přidáme nastrouhané zelí, osolíme, podlijeme vínem a posypeme1 lžící cukru. Promícháme a necháme dusit zelí na skus. Přidáme oloupané jablko zbavené jádřince, nakrájené na kostičky a oprané rozinky. Ještě chvilku dusíme, dochutíme octem a podle chuti i cukrem.

3

Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme do měkka a slijeme. (Vařím jen s 1 lžící vody v Mvt 2x 6,5 minuty /800W). Do horkých přidáme sádlo a šťouchadlem rozšťoucháme dohladka. Do mírně zchladlých brambor dáme mouku, solamyl, sůl, vejce a promícháme.

4

Vyklopíme na vál a zpracujeme rychle rukama těsto (čím déle se hněte, tím víc řídne), dle potřeby a podle druhu brambor můžeme přidat trochu mouky nebo solamylu. Z těsta vytvoříme 3 šišky, vložíme do vroucí osolené vody, vařečkou zvedneme, aby se nepřichytily ke dnu a vaříme 15 minut. Hotové knedlíky nakrájíme strunovým kráječem, nití nebo nožem na plátky. Podáváme knedlíky omaštěné sádlem s osmaženou cibulkou, s červeným zelím a uzeným kuřecím stehnem.

Nutrition Facts

Servings 0