Přejdi na obsah
Vareni a recepty
Menu
  • Úvod
  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Napište nám
Menu

Domácí krtkův dort

3.9
(28)

CategoryMoučníkyObtížnostStředníPříprava20 minutVaření30 minut
AutorRedakce
Korpus:
100 ml oleje
100 g moučkový cukr
2 vejce
1 lžíce rumu
180 g polohrubé mouky
2 vrchovaté lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
125 ml mléka
Náplň:
3 banány
2 šlehačky na šlehání (500 ml)
2 ztužovače
40 g moučkového cukru
70 - 80 g čokolády na vaření
1

Olej, cukr a žloutky ušleháme, po chvilce přidáme rum a zamícháme. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a pr.do pečiva, mléko a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vlijeme do vymazané, kokosem vysypané dortové formy a pečeme při teplotě asi 180°C 30 minut.

2

Po obvodu vychladlého korpusu vytvoříme kruh tak 1,5 cm a vnitřek vydlabeme do tvaru mísy,dno musí zůstat neporušené!!!

3

Na náplň smísíme cukr a ztužovače a nahrubo nastrouhanou čokoládu, vsypeme do téměř ušlehané šlehačky a došleháme.

4

Banány podélně rozkrojíme a vložíme do vydlabaného korpusu, na ně navrstvíme šlehačku a vytvoříme kopeček. Na něj namačkáme rozdrobený vnitřek korpusu.

Suroviny

 Korpus:
 100 ml oleje
 100 g moučkový cukr
 2 vejce
 1 lžíce rumu
 180 g polohrubé mouky
 2 vrchovaté lžíce kakaa
 1 prášek do pečiva
 125 ml mléka
 Náplň:
 3 banány
 2 šlehačky na šlehání (500 ml)
 2 ztužovače
 40 g moučkového cukru
 70 - 80 g čokolády na vaření

Postup

1

Olej, cukr a žloutky ušleháme, po chvilce přidáme rum a zamícháme. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a pr.do pečiva, mléko a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vlijeme do vymazané, kokosem vysypané dortové formy a pečeme při teplotě asi 180°C 30 minut.

2

Po obvodu vychladlého korpusu vytvoříme kruh tak 1,5 cm a vnitřek vydlabeme do tvaru mísy,dno musí zůstat neporušené!!!

3

Na náplň smísíme cukr a ztužovače a nahrubo nastrouhanou čokoládu, vsypeme do téměř ušlehané šlehačky a došleháme.

4

Banány podélně rozkrojíme a vložíme do vydlabaného korpusu, na ně navrstvíme šlehačku a vytvoříme kopeček. Na něj namačkáme rozdrobený vnitřek korpusu.

Domácí krtkův dort
SurovinyPostup

Jak se Vám líbí tento recept?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 3.9 / 5. Počet hlasů: 28

No votes so far! Be the first to rate this post.

Nejnovější recepty

Dršťková polévka z papiňáku

Dršťková polévka z papiňáku

Hrnkový dort

Hrnkový dort

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Šťavnatý králík

Šťavnatý králík

Nejoblíbenější recepty

Šťavnatý salát ze syrové červené řepy s křenem

Šťavnatý salát ze syrové červené řepy s křenem

Barevný těstovinový salát

Barevný těstovinový salát

Frankfurtská jemná polévka

Frankfurtská jemná polévka

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Krůtí sekaná s červenou čočkou, mrkví a medvědím česnekem

Krůtí sekaná s červenou čočkou, mrkví a medvědím česnekem

  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Kontakt
  • Šťavnatý králík
  • Masové kuličky v kari omáčce
  • Jarní salát s kuřecím masem a krutóny
  • Kachní prsa pečená v marinádě
© 2023 Vareni a recepty | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme