3.8
(9)

Category, , ObtížnostStředníPříprava20 minutVaření30 minut
AutorRedakce
Suroviny
○ 300 g králičího masa z předku
○ 300 g uzeného vepřového masa
○ 300 g hovězího předního masa
○ sůl
○ pepř
○ majoránka
○ cibule nakrájená najemno
○ 1 vejce
○ trocha strouhanky
○ Šťáva k sekané:
○ asi 100 g špeku
○ 1 cibule
○ 2 stroužky česneku
○ lžička sójové omáčky
○ lžička hořčice
○ trocha vývaru
○ výpek ze sekané
○ lžička hladké mouky
Postup
1

Maso umeleme, přidáme ostatní přísady a propracujeme. Uděláme váleček. Ustřihneme pečící papír, který potřeme olejem a zabalíme do něj sekanou, pak ještě zabalíme do alobalu. (Sekaná zůstane šťavnatá a nepraskne). Vložíme do pekáčku a pečeme asi 30 minut, pak odstraníme alobal, papír a dopečeme.

2

Na suché pánvi rozpustíme nakrájený špek nebo prorostlou anglickou slaninu, pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek, orestujeme, přidáme hořčici, sójovou omáčku, výpek. Vše promícháme, vysmahneme a zaprášíme moukou, zalijeme trochou vývaru a provaříme.

Suroviny

Suroviny
○  300 g králičího masa z předku
○  300 g uzeného vepřového masa
○  300 g hovězího předního masa
○  sůl
○  pepř
○  majoránka
○  cibule nakrájená najemno
○  1 vejce
○  trocha strouhanky
○  Šťáva k sekané:
○  asi 100 g špeku
○  1 cibule
○  2 stroužky česneku
○  lžička sójové omáčky
○  lžička hořčice
○  trocha vývaru
○  výpek ze sekané
○  lžička hladké mouky

Postup

Postup
1

Maso umeleme, přidáme ostatní přísady a propracujeme. Uděláme váleček. Ustřihneme pečící papír, který potřeme olejem a zabalíme do něj sekanou, pak ještě zabalíme do alobalu. (Sekaná zůstane šťavnatá a nepraskne). Vložíme do pekáčku a pečeme asi 30 minut, pak odstraníme alobal, papír a dopečeme.

2

Na suché pánvi rozpustíme nakrájený špek nebo prorostlou anglickou slaninu, pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek, orestujeme, přidáme hořčici, sójovou omáčku, výpek. Vše promícháme, vysmahneme a zaprášíme moukou, zalijeme trochou vývaru a provaříme.

Domácí sekaná s králičím masem

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.8 / 5. Vote count: 9

No votes so far! Be the first to rate this post.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *