Přejdi na obsah
Vareni a recepty
Menu
  • Úvod
  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Napište nám
Menu

Domácí sekaná s králičím masem

3.8
(9)

CategoryHlavní jídla, Maso, ObědyObtížnostStředníPříprava20 minutVaření30 minut
AutorRedakce
300 g králičího masa z předku
300 g uzeného vepřového masa
300 g hovězího předního masa
sůl
pepř
majoránka
cibule nakrájená najemno
1 vejce
trocha strouhanky
Šťáva k sekané:
asi 100 g špeku
1 cibule
2 stroužky česneku
lžička sójové omáčky
lžička hořčice
trocha vývaru
výpek ze sekané
lžička hladké mouky
1

Maso umeleme, přidáme ostatní přísady a propracujeme. Uděláme váleček. Ustřihneme pečící papír, který potřeme olejem a zabalíme do něj sekanou, pak ještě zabalíme do alobalu. (Sekaná zůstane šťavnatá a nepraskne). Vložíme do pekáčku a pečeme asi 30 minut, pak odstraníme alobal, papír a dopečeme.

2

Na suché pánvi rozpustíme nakrájený špek nebo prorostlou anglickou slaninu, pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek, orestujeme, přidáme hořčici, sójovou omáčku, výpek. Vše promícháme, vysmahneme a zaprášíme moukou, zalijeme trochou vývaru a provaříme.

Suroviny

 300 g králičího masa z předku
 300 g uzeného vepřového masa
 300 g hovězího předního masa
 sůl
 pepř
 majoránka
 cibule nakrájená najemno
 1 vejce
 trocha strouhanky
 Šťáva k sekané:
 asi 100 g špeku
 1 cibule
 2 stroužky česneku
 lžička sójové omáčky
 lžička hořčice
 trocha vývaru
 výpek ze sekané
 lžička hladké mouky

Postup

1

Maso umeleme, přidáme ostatní přísady a propracujeme. Uděláme váleček. Ustřihneme pečící papír, který potřeme olejem a zabalíme do něj sekanou, pak ještě zabalíme do alobalu. (Sekaná zůstane šťavnatá a nepraskne). Vložíme do pekáčku a pečeme asi 30 minut, pak odstraníme alobal, papír a dopečeme.

2

Na suché pánvi rozpustíme nakrájený špek nebo prorostlou anglickou slaninu, pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek, orestujeme, přidáme hořčici, sójovou omáčku, výpek. Vše promícháme, vysmahneme a zaprášíme moukou, zalijeme trochou vývaru a provaříme.

Domácí sekaná s králičím masem
SurovinyPostup

Jak se Vám líbí tento recept?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 3.8 / 5. Počet hlasů: 9

No votes so far! Be the first to rate this post.

Nejnovější recepty

Dršťková polévka z papiňáku

Dršťková polévka z papiňáku

Hrnkový dort

Hrnkový dort

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Šťavnatý králík

Šťavnatý králík

Nejoblíbenější recepty

Míša řezy

Míša řezy

Sedlácká bída

Sedlácká bída

Šťavnatý králík

Šťavnatý králík

Salát se sýrovými kuličkami

Salát se sýrovými kuličkami

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Kontakt
  • Šťavnatý králík
  • Masové kuličky v kari omáčce
  • Jarní salát s kuřecím masem a krutóny
  • Kachní prsa pečená v marinádě
© 2023 Vareni a recepty | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme