Print Options:

Domácí sekaná s králičím masem

Yields4 ServingsPříprava20 minutVaření30 minutTotal Time50 minut

 300 g králičího masa z předku
 300 g uzeného vepřového masa
 300 g hovězího předního masa
 sůl
 pepř
 majoránka
 cibule nakrájená najemno
 1 vejce
 trocha strouhanky
 Šťáva k sekané:
 asi 100 g špeku
 1 cibule
 2 stroužky česneku
 lžička sójové omáčky
 lžička hořčice
 trocha vývaru
 výpek ze sekané
 lžička hladké mouky
1

Maso umeleme, přidáme ostatní přísady a propracujeme. Uděláme váleček. Ustřihneme pečící papír, který potřeme olejem a zabalíme do něj sekanou, pak ještě zabalíme do alobalu. (Sekaná zůstane šťavnatá a nepraskne). Vložíme do pekáčku a pečeme asi 30 minut, pak odstraníme alobal, papír a dopečeme.

2

Na suché pánvi rozpustíme nakrájený špek nebo prorostlou anglickou slaninu, pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek, orestujeme, přidáme hořčici, sójovou omáčku, výpek. Vše promícháme, vysmahneme a zaprášíme moukou, zalijeme trochou vývaru a provaříme.

Nutrition Facts

Servings 0