Přejdi na obsah
Vareni a recepty
Menu
  • Úvod
  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Napište nám
Menu

Filet z mořské ryby v alobalu

3.6
(25)

CategoryHlavní jídla, Obědy, VečeřeObtížnostStředníPříprava15 minutVaření20 minut
AutorRedakce
2 filety z mořské ryby po 200 g (treska, tmavá treska, lze i sladkovodní ryba, např. pangasius atd.) bez kostí a kůže
olivový olej
2 stroužky česneku
1/2 citrónu s kůrou
snítky petrželky
sůl
pepř
Na omáčku:
1 bílý jogurt typu Activia (125 nebo 135 g)
1 lžíce majonézy
1 stroužek třeného česneku
sůl, kari, zázvor
nasekaná petrželka
lze přidat špetku cukru
1

Připravíme si 2 větší čtverce silnějšího alobalu a zlehka je potřeme olejem. Rybu opláchneme, osušíme a položíme na alobal. Osolíme a opepříme. Oloupaný stroužek česneku rozmáčkneme naplocho nožem, drobně nasekáme a přidáme na rybu. Navrch každé porce dáme 3 tenčí kolečka citrónu a pár snítek petrželky. Dobře uzavřeme, dáme na suchý plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů maximálně (!) 20 minut - řídíme se podle tloušťky rybího filetu. Mezitím smícháme suroviny na omáčku. S česnekem zacházíme opatrně, nepřipravujeme bramboráky!

2

Připravíme přílohu z brambor podle vlastních chutí - já preferuji bramborovou kaši.

3

Rybu i s vypečenou šťávou vyndáme na talíř a naservírujeme s přílohou.

Suroviny

 2 filety z mořské ryby po 200 g (treska, tmavá treska, lze i sladkovodní ryba, např. pangasius atd.) bez kostí a kůže
 olivový olej
 2 stroužky česneku
 1/2 citrónu s kůrou
 snítky petrželky
 sůl
 pepř
 Na omáčku:
 1 bílý jogurt typu Activia (125 nebo 135 g)
 1 lžíce majonézy
 1 stroužek třeného česneku
 sůl, kari, zázvor
 nasekaná petrželka
 lze přidat špetku cukru

Postup

1

Připravíme si 2 větší čtverce silnějšího alobalu a zlehka je potřeme olejem. Rybu opláchneme, osušíme a položíme na alobal. Osolíme a opepříme. Oloupaný stroužek česneku rozmáčkneme naplocho nožem, drobně nasekáme a přidáme na rybu. Navrch každé porce dáme 3 tenčí kolečka citrónu a pár snítek petrželky. Dobře uzavřeme, dáme na suchý plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů maximálně (!) 20 minut - řídíme se podle tloušťky rybího filetu. Mezitím smícháme suroviny na omáčku. S česnekem zacházíme opatrně, nepřipravujeme bramboráky!

2

Připravíme přílohu z brambor podle vlastních chutí - já preferuji bramborovou kaši.

3

Rybu i s vypečenou šťávou vyndáme na talíř a naservírujeme s přílohou.

Filet z mořské ryby v alobalu
SurovinyPostup

Jak se Vám líbí tento recept?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 3.6 / 5. Počet hlasů: 25

No votes so far! Be the first to rate this post.

Nejnovější recepty

Dršťková polévka z papiňáku

Dršťková polévka z papiňáku

Hrnkový dort

Hrnkový dort

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Šťavnatý králík

Šťavnatý králík

Nejoblíbenější recepty

Losos s malinovým přílivem na mixu křupavých baby salátů

Losos s malinovým přílivem na mixu křupavých baby salátů

Výborná fazolová polévka

Výborná fazolová polévka

Kachní prsa pečená v marinádě

Kachní prsa pečená v marinádě

Fazolová směs s bramborem

Fazolová směs s bramborem

Buřty na černém pivu na grilu

Buřty na černém pivu na grilu

  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Kontakt
  • Šťavnatý králík
  • Masové kuličky v kari omáčce
  • Jarní salát s kuřecím masem a krutóny
  • Kachní prsa pečená v marinádě
© 2023 Vareni a recepty | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme