Print Options:

Filet z mořské ryby v alobalu

Yields4 ServingsPříprava15 minutVaření20 minutTotal Time35 minut

 2 filety z mořské ryby po 200 g (treska, tmavá treska, lze i sladkovodní ryba, např. pangasius atd.) bez kostí a kůže
 olivový olej
 2 stroužky česneku
 1/2 citrónu s kůrou
 snítky petrželky
 sůl
 pepř
 Na omáčku:
 1 bílý jogurt typu Activia (125 nebo 135 g)
 1 lžíce majonézy
 1 stroužek třeného česneku
 sůl, kari, zázvor
 nasekaná petrželka
 lze přidat špetku cukru
1

Připravíme si 2 větší čtverce silnějšího alobalu a zlehka je potřeme olejem. Rybu opláchneme, osušíme a položíme na alobal. Osolíme a opepříme. Oloupaný stroužek česneku rozmáčkneme naplocho nožem, drobně nasekáme a přidáme na rybu. Navrch každé porce dáme 3 tenčí kolečka citrónu a pár snítek petrželky. Dobře uzavřeme, dáme na suchý plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů maximálně (!) 20 minut - řídíme se podle tloušťky rybího filetu. Mezitím smícháme suroviny na omáčku. S česnekem zacházíme opatrně, nepřipravujeme bramboráky!

2

Připravíme přílohu z brambor podle vlastních chutí - já preferuji bramborovou kaši.

3

Rybu i s vypečenou šťávou vyndáme na talíř a naservírujeme s přílohou.

Nutrition Facts

Servings 0