Připravíme si 2 větší čtverce silnějšího alobalu a zlehka je potřeme olejem. Rybu opláchneme, osušíme a položíme na alobal. Osolíme a opepříme. Oloupaný stroužek česneku rozmáčkneme naplocho nožem, drobně nasekáme a přidáme na rybu. Navrch každé porce dáme 3 tenčí kolečka citrónu a pár snítek petrželky. Dobře uzavřeme, dáme na suchý plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů maximálně (!) 20 minut - řídíme se podle tloušťky rybího filetu. Mezitím smícháme suroviny na omáčku. S česnekem zacházíme opatrně, nepřipravujeme bramboráky!
Připravíme přílohu z brambor podle vlastních chutí - já preferuji bramborovou kaši.
Rybu i s vypečenou šťávou vyndáme na talíř a naservírujeme s přílohou.
Servings 0