Přejdi na obsah
Vareni a recepty
Menu
  • Úvod
  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Napište nám
Menu

Frankfurtská jemná polévka

3.5
(26)

CategoryPolévkyObtížnostStředníPříprava20 minutVaření30 minut
AutorRedakce
5 nožiček frankfurtských párků
1 větší cibule
2 lžíce sádla
3 větší brambory
1 kostka masoxu
3 kávové lžičky sladké mleté papriky
hl. mouka
česnek
pepř
petrželová nať
sůl
1

Na sádle restujeme do zlata na jemno nakrájenou cibuli.

2

Hrnec poté odstavíme z přímého ohně a vmícháme sladkou papriku s hladkou moukou. Vzniklou červenou zásmažku zalijeme vodou cca 1,5 – 2 litry a přidáme kostku masoxu. Nyní za občasného míchání provařujeme poctivě 30 minut.

3

Mezitím nakrájíme brambory na malé kostičky a párky na tenká kolečka. Po 30 minutách provaření základu vložíme do polévky nakrájené brambory a opět poctivě provaříme na mírném ohni 30 minut.

4

Poté přidáme pokrájené frankfurtské párky a opět poctivě provaříme 30 minut. Na závěr polévku dochutíme utřeným česnekem, pepřem solí a na jemno nasekanou petrželovou natí. Pokud dodržíte zdlouhavý postup vaření, budete odměněni velejemnou a lahodně chutnající polévkou pro podzimní večery.

Suroviny

 5 nožiček frankfurtských párků
 1 větší cibule
 2 lžíce sádla
 3 větší brambory
 1 kostka masoxu
 3 kávové lžičky sladké mleté papriky
 hl. mouka
 česnek
 pepř
 petrželová nať
 sůl

Postup

1

Na sádle restujeme do zlata na jemno nakrájenou cibuli.

2

Hrnec poté odstavíme z přímého ohně a vmícháme sladkou papriku s hladkou moukou. Vzniklou červenou zásmažku zalijeme vodou cca 1,5 – 2 litry a přidáme kostku masoxu. Nyní za občasného míchání provařujeme poctivě 30 minut.

3

Mezitím nakrájíme brambory na malé kostičky a párky na tenká kolečka. Po 30 minutách provaření základu vložíme do polévky nakrájené brambory a opět poctivě provaříme na mírném ohni 30 minut.

4

Poté přidáme pokrájené frankfurtské párky a opět poctivě provaříme 30 minut. Na závěr polévku dochutíme utřeným česnekem, pepřem solí a na jemno nasekanou petrželovou natí. Pokud dodržíte zdlouhavý postup vaření, budete odměněni velejemnou a lahodně chutnající polévkou pro podzimní večery.

Frankfurtská jemná polévka
SurovinyPostup

Jak se Vám líbí tento recept?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 3.5 / 5. Počet hlasů: 26

No votes so far! Be the first to rate this post.

Nejnovější recepty

Dršťková polévka z papiňáku

Dršťková polévka z papiňáku

Hrnkový dort

Hrnkový dort

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Šťavnatý králík

Šťavnatý králík

Nejoblíbenější recepty

Hrnkový dort

Hrnkový dort

Grilovaná kotleta s krémovou omáčkou

Grilovaná kotleta s krémovou omáčkou

Domácí langoše

Domácí langoše

Čočková polévka

Čočková polévka

Červené zelí na víně, bramborový knedlík a uzené kuřecí stehno

Červené zelí na víně, bramborový knedlík a uzené kuřecí stehno

  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Kontakt
  • Šťavnatý králík
  • Masové kuličky v kari omáčce
  • Jarní salát s kuřecím masem a krutóny
  • Kachní prsa pečená v marinádě
© 2023 Vareni a recepty | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme