Přejdi na obsah
Vareni a recepty
Menu
  • Úvod
  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Napište nám
Menu

Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou

3.9
(35)

CategoryPolévkyObtížnostStředníPříprava25 minutVaření30 minut
AutorRedakce
3 tenké párky
4 brambory
1 cibuli
1 l vývaru
1 PL sladké papriky
100 ml mléka
100 ml smetany
2 PL hladké mouky
sádlo nebo olej
sůl
pepř
1

Na sádle nebo oleji zesklovatíme jemně nakrájenou cibuli, přihodíme kolečka párků a restujeme. Odstavíme ze zdroje tepla, posypeme paprikou, moukou a promícháme.

2

Vrátíme zpět na zdroj tepla, zalijeme vývarem, důkladně rozmícháme a cca 10 minut provaříme.

3

Pak přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme a opepříme a vaříme do změknutí brambor.

4

Ke konci přilijeme mléko a smetanu a necháme chvilku ještě probublat. Podle potřeby dochutíme. A u nás nesmí chybět na posypání voňavý libeček.

Suroviny

 3 tenké párky
 4 brambory
 1 cibuli
 1 l vývaru
 1 PL sladké papriky
 100 ml mléka
 100 ml smetany
 2 PL hladké mouky
 sádlo nebo olej
 sůl
 pepř

Postup

1

Na sádle nebo oleji zesklovatíme jemně nakrájenou cibuli, přihodíme kolečka párků a restujeme. Odstavíme ze zdroje tepla, posypeme paprikou, moukou a promícháme.

2

Vrátíme zpět na zdroj tepla, zalijeme vývarem, důkladně rozmícháme a cca 10 minut provaříme.

3

Pak přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme a opepříme a vaříme do změknutí brambor.

4

Ke konci přilijeme mléko a smetanu a necháme chvilku ještě probublat. Podle potřeby dochutíme. A u nás nesmí chybět na posypání voňavý libeček.

Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
SurovinyPostup

Jak se Vám líbí tento recept?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 3.9 / 5. Počet hlasů: 35

No votes so far! Be the first to rate this post.

Nejnovější recepty

Dršťková polévka z papiňáku

Dršťková polévka z papiňáku

Hrnkový dort

Hrnkový dort

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Šťavnatý králík

Šťavnatý králík

Nejoblíbenější recepty

Žampionový salát se zeleninou

Žampionový salát se zeleninou

Plněné žampióny s brokolicovo –  bramborovým pyré

Plněné žampióny s brokolicovo – bramborovým pyré

Kachní prsa pečená v marinádě

Kachní prsa pečená v marinádě

Rumfordská polévka (jušele)

Rumfordská polévka (jušele)

Červené zelí na víně, bramborový knedlík a uzené kuřecí stehno

Červené zelí na víně, bramborový knedlík a uzené kuřecí stehno

  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Kontakt
  • Šťavnatý králík
  • Masové kuličky v kari omáčce
  • Jarní salát s kuřecím masem a krutóny
  • Kachní prsa pečená v marinádě
© 2023 Vareni a recepty | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme