Print Options:

Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou

Yields4 ServingsPříprava25 minutVaření30 minutTotal Time55 minut

 3 tenké párky
 4 brambory
 1 cibuli
 1 l vývaru
 1 PL sladké papriky
 100 ml mléka
 100 ml smetany
 2 PL hladké mouky
 sádlo nebo olej
 sůl
 pepř
1

Na sádle nebo oleji zesklovatíme jemně nakrájenou cibuli, přihodíme kolečka párků a restujeme. Odstavíme ze zdroje tepla, posypeme paprikou, moukou a promícháme.

2

Vrátíme zpět na zdroj tepla, zalijeme vývarem, důkladně rozmícháme a cca 10 minut provaříme.

3

Pak přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme a opepříme a vaříme do změknutí brambor.

4

Ke konci přilijeme mléko a smetanu a necháme chvilku ještě probublat. Podle potřeby dochutíme. A u nás nesmí chybět na posypání voňavý libeček.

Nutrition Facts

Servings 0