Přejdi na obsah
Vareni a recepty
Menu
  • Úvod
  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Napište nám
Menu

Grilované marinované cukety

4
(6)

CategoryVečeře, VegetariánskéObtížnostStředníPříprava15 minutVaření30 minut
AutorRedakce
1 kg mladých menších cuket
6 lžic olivového oleje
3 lžíce sójové omáčky
2 lžičky tekutého medu
5 stroužků česneku - dle velikosti a chuti
1 sušená nebo čerstvá chilli paprička - dle chuti
sůl dle potřeby
1

V malé misce dohromady prošleháme olej, sójovou omáčku a med. Přidáme ještě prolisovaný česnek, sůl dle potřeby a nadrcenou sušenou chilli papričku a vše smícháme dohromady. Pokud máme čerstvou papričku, tak ji zbavíme semínek a jemně nasekáme.

2

Cukety omyjeme, osušíme, odkrojíme konce a podélně nakrájíme na řezy o síle zhruba 1,5 - 2 cm. Úplně malinké cukety stačí rozkrojit na poloviny. Řezy potřeme marinádou, uložíme do vhodné nádoby, přikryjeme víkem nebo fólií a necháme několik hodin marinovat. Doporučuji spíš nechat do druhého dne a alespoň jednou cuketové řezy v marinádě přeskládat.

3

Cukety vyjmeme a grilujeme buď doma na grilovací pánvičce nebo rozložíme na plech a dáme do trouby pod gril. Potíráme zbylou marinádou, které je více, jelikož cuketa uvolnila svou šťávu. Cukety lze s úspěchem grilovat i na venkovním grilu.

4

Před podáváním se můžou posypat nasekanými bylinkami.

Suroviny

 1 kg mladých menších cuket
 6 lžic olivového oleje
 3 lžíce sójové omáčky
 2 lžičky tekutého medu
 5 stroužků česneku - dle velikosti a chuti
 1 sušená nebo čerstvá chilli paprička - dle chuti
 sůl dle potřeby

Postup

1

V malé misce dohromady prošleháme olej, sójovou omáčku a med. Přidáme ještě prolisovaný česnek, sůl dle potřeby a nadrcenou sušenou chilli papričku a vše smícháme dohromady. Pokud máme čerstvou papričku, tak ji zbavíme semínek a jemně nasekáme.

2

Cukety omyjeme, osušíme, odkrojíme konce a podélně nakrájíme na řezy o síle zhruba 1,5 - 2 cm. Úplně malinké cukety stačí rozkrojit na poloviny. Řezy potřeme marinádou, uložíme do vhodné nádoby, přikryjeme víkem nebo fólií a necháme několik hodin marinovat. Doporučuji spíš nechat do druhého dne a alespoň jednou cuketové řezy v marinádě přeskládat.

3

Cukety vyjmeme a grilujeme buď doma na grilovací pánvičce nebo rozložíme na plech a dáme do trouby pod gril. Potíráme zbylou marinádou, které je více, jelikož cuketa uvolnila svou šťávu. Cukety lze s úspěchem grilovat i na venkovním grilu.

4

Před podáváním se můžou posypat nasekanými bylinkami.

Grilované marinované cukety
SurovinyPostup

Jak se Vám líbí tento recept?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 4 / 5. Počet hlasů: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

Nejnovější recepty

Dršťková polévka z papiňáku

Dršťková polévka z papiňáku

Hrnkový dort

Hrnkový dort

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Šťavnatý králík

Šťavnatý králík

Nejoblíbenější recepty

Frankfurtská jemná polévka

Frankfurtská jemná polévka

Česnekové špízy s jogurtovým dipem

Česnekové špízy s jogurtovým dipem

Barevný salát s balkánským sýrem s tzatziki

Barevný salát s balkánským sýrem s tzatziki

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Nadýchaný hrnečkový perník

Nadýchaný hrnečkový perník

  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Kontakt
  • Šťavnatý králík
  • Masové kuličky v kari omáčce
  • Jarní salát s kuřecím masem a krutóny
  • Kachní prsa pečená v marinádě
© 2023 Vareni a recepty | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme