4
(5)

Category, ObtížnostStředníPříprava15 minutVaření30 minut
AutorRedakce
Suroviny
○ 1 kg mladých menších cuket
○ 6 lžic olivového oleje
○ 3 lžíce sójové omáčky
○ 2 lžičky tekutého medu
○ 5 stroužků česneku - dle velikosti a chuti
○ 1 sušená nebo čerstvá chilli paprička - dle chuti
○ sůl dle potřeby
Postup
1

V malé misce dohromady prošleháme olej, sójovou omáčku a med. Přidáme ještě prolisovaný česnek, sůl dle potřeby a nadrcenou sušenou chilli papričku a vše smícháme dohromady. Pokud máme čerstvou papričku, tak ji zbavíme semínek a jemně nasekáme.

2

Cukety omyjeme, osušíme, odkrojíme konce a podélně nakrájíme na řezy o síle zhruba 1,5 - 2 cm. Úplně malinké cukety stačí rozkrojit na poloviny. Řezy potřeme marinádou, uložíme do vhodné nádoby, přikryjeme víkem nebo fólií a necháme několik hodin marinovat. Doporučuji spíš nechat do druhého dne a alespoň jednou cuketové řezy v marinádě přeskládat.

3

Cukety vyjmeme a grilujeme buď doma na grilovací pánvičce nebo rozložíme na plech a dáme do trouby pod gril. Potíráme zbylou marinádou, které je více, jelikož cuketa uvolnila svou šťávu. Cukety lze s úspěchem grilovat i na venkovním grilu.

4

Před podáváním se můžou posypat nasekanými bylinkami.

Suroviny

Suroviny
○  1 kg mladých menších cuket
○  6 lžic olivového oleje
○  3 lžíce sójové omáčky
○  2 lžičky tekutého medu
○  5 stroužků česneku - dle velikosti a chuti
○  1 sušená nebo čerstvá chilli paprička - dle chuti
○  sůl dle potřeby

Postup

Postup
1

V malé misce dohromady prošleháme olej, sójovou omáčku a med. Přidáme ještě prolisovaný česnek, sůl dle potřeby a nadrcenou sušenou chilli papričku a vše smícháme dohromady. Pokud máme čerstvou papričku, tak ji zbavíme semínek a jemně nasekáme.

2

Cukety omyjeme, osušíme, odkrojíme konce a podélně nakrájíme na řezy o síle zhruba 1,5 - 2 cm. Úplně malinké cukety stačí rozkrojit na poloviny. Řezy potřeme marinádou, uložíme do vhodné nádoby, přikryjeme víkem nebo fólií a necháme několik hodin marinovat. Doporučuji spíš nechat do druhého dne a alespoň jednou cuketové řezy v marinádě přeskládat.

3

Cukety vyjmeme a grilujeme buď doma na grilovací pánvičce nebo rozložíme na plech a dáme do trouby pod gril. Potíráme zbylou marinádou, které je více, jelikož cuketa uvolnila svou šťávu. Cukety lze s úspěchem grilovat i na venkovním grilu.

4

Před podáváním se můžou posypat nasekanými bylinkami.

Grilované marinované cukety

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *