Print Options:

Gulášová polévka z mletého masa

Yields4 ServingsPříprava20 minutVaření20 minutTotal Time40 minut

 5 lžic oleje
 1 menší cibule
 4 lžičky mleté papriky
 200 g mletého hovězího masa (nebo mix s vepřovým)
 sůl
 pepř
 kmín
 3 velké stroužky česneku
 majoránka
 3 větší brambory
 60 g hladké mouky
1

Na oleji osmahneme dorůžova cibuli, přidáme mletou papriku, zamícháme a ihned přidáme mleté maso, které za stálého míchaní a oddělování kousků restujeme. Papriku jen zpěníme, jinak hořkne.

2

Přidáme sůl, pepř, kmín, zalijeme vodou a zhruba 30 minut vaříme. Pak přidáme brambory nakrájené na kostky, utřený česnek, ještě chvilku povaříme a zahustíme. Buď jíškou ze 4 lžic mouky a 5 lžic oleje, nebo mouku rozmícháme ve vodě. Já si mouku opražím za stálého míchaní nasucho, musí se pak nechat zchladnout a prosít. Je to tzv. suchá jíška. Dělám si ji do zásoby a některá jídla tak zahušťuji.

3

Polévku necháme velmi zvolna dobře provařit, až tuk vystoupí na povrch. Ke konci ještě přidáme majoránku a dochutíme.

Nutrition Facts

Servings 0