Print Options:

Havajský salát s japonským původem Poke bowl

Yields4 ServingsPříprava15 minutVaření30 minutTotal Time45 minut

 100 ml kulatozrnné rýže
 1 menší mrkev
 kousek salátové okurky
 3 listy červeného zelí
 4 ředkvičky
 1/2 malé červené řepy
 2 lžíce zelených sójových bobů
 4 cherry rajčátka
 150 g uzeného lososa
 2 lžíce majonézy
 1/2 lžičky chilli omáčky
 Zálivka:
 2 lžíce rýžového octa
 1 lžička medu
 1 lžička šťávy ze strouhaného zázvoru
 špetka soli
 1/2 lžičky černých semínek sezamu
 koriandr nebo nať cibulky
1

Rýži uvaříme jak jsme zvyklí nebo podle návodu na obalu. Zatím nakrájíme zelí, mrkev a řepu na tenké nudličky a lehce osolíme. Boby propláchneme na sítku a necháme okapat. Okurku, rajčátka a ředkvičky nakrájíme na kolečka a uděláme do hrnečku zálivku.

2

Na dno misky dáme uvařenou rýži, doprostřed umístíme lososa nakrájeného na proužky nebo kostičky a majonézu smíchanou s chilli omáčkou (dle chuti).

3

Kolem lososa rozmístíme připravenou zeleninu a pokapeme zálivkou. Posypeme černými semínky sezamu a můžeme přidat pár lístků koriandru a nasekanou nať cibulky.

Nutrition Facts

Servings 0