Print Options:

Hlíva ústřičná se zeleninou a smetanou

Yields4 ServingsPříprava15 minutVaření30 minutTotal Time45 minut

 400 g 400 g kloboučků hlívy (1 balení)
 1 sklenice 1 sklenice sterilované zeleniny pod svíčkovou (520g)
 150 ml 150 ml sladšího bílého vína
 1 1 větší cibule
 1 1 silnější plátek másla
 1 1 větší snítka rozmarýnu
 1 1 bobkový list
 5 kuliček 5 kuliček nového koření
 5 kuliček 5 kuliček pepře
 sůl
 Na záklechtku:
 1 kelímek 1 kelímek 33% smetany
 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky
1

Cibuli a hlívu očistíme a nakrájíme. Cibuli nadrobno a hlívu na širší proužky.

2

Na sporáku v kastrůlku s rozehřátým máslem dáme na 2 minuty orestovat cibuli. Cibuli přendáme do pomalého hrnce a přidáme hlívu. Dále přidáme zeleninu i s nálevem, víno, rozmarýn, všechno koření a promícháme.

3

Hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme program na High a necháme vařit 3 hodiny. Poté do hrnce přidáme mouku rozmíchanou ve smetaně, opět promícháme a na High vaříme ještě půl hodiny.

4

Hotové jídlo podle potřeby dochutíme a podáváme s vařeným bramborem.

Nutrition Facts

Servings 4