Print Options:

Hrnkový dort

Yields4 ServingsPříprava15 minutVaření1 hrTotal Time1 hr 15 minut

 1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky
 3/4 hrnku 3/4 hrnku cukru krupice
 1 hrnek 1 hrnek mléka
 2 2 vejce
 1/4 hrnku 1/4 hrnku oleje
 1 1 kypřící prášek
 kakao
 Na ozdobu:
 pistácie
 strouhaná čokoláda
 Krém 1:
 500 ml 500 ml mléka
 2 2 vanilkové pudinky
 cukr (podle chuti)
 3 3 žloutky
 70 g 70 g másla
 3 lžíce 3 lžíce rumu (nemusí být)
 Krém 2:
 250 g 250 g tvarohu v kostce
 100 ml 100 ml smetany ke šlehání
 marmeláda
1

Do mísy vsypeme prosátou mouku, přidáme cukr a kypřící prášek, vše dobře promícháme. V mléce rozkvedláme vejce a vmícháme olej, vlijeme do mouky a promícháme do hladka. Těsto rozdělíme na stejné poloviny a jednu obarvíme kakaem.

2

Těsto vlijeme do dvou menších dortových forem o průměru asi 20 cm, které jsme předem vymazali olejem a vysypali moukou. Vložíme do předem vyhřáté formy a pečeme na 180 °C asi 30 minut. Vyzkoušíme špejlí a pokud se těsto nelepí na špejli je hotové. Korpusy necháme vychladnout a pak rozkrojíme.

3

Ve studeném mléce rozmícháme pudink a uvaříme na hustou kaši. Do horkého pudinku vešleháme žloutky, cukr a máslo. Pokud chceme, přidáme i rum. Necháme vychladnout.

4

Tvaroh se šlehačkou a marmeládou ušleháme a pokud je marmeláda kyselejší přisladíme cukrem. Marmelády dáme podle toho, jak chceme mít krém zabarvený.

5

Krémy dáme do sáčků, které vložíme do vyšších hrnků, aby se lépe naplňovaly a odstřihneme rohy. Pak střídavě spirálovitě nanášíme krémy na korpusy. Povrch dortu potřeme tvarohovým krémem a boky vanilkovým krémem. Libovolně ozdobíme a dort uložíme na noc do lednice.

Nutrition Facts

Servings 0