Print Options:

Jarní salát s kuřecím masem a krutóny

Yields4 ServingsPříprava15 minutVaření30 minutTotal Time45 minut

 2 ks kuřecích prsou
 1 svazek ředkviček
 2 hrsti směs salátu (ledový salát, červená čekanka, bílé zelí)
 1 mrkev
 1 rohlík z předešlého dne
 2 vejce
 200 g bílého jogurtu
 1 stroužek česneku
 4 plátky slaniny
 1 lžíce dijonské hořčice
 1 lžíce másla
 1 lžíce olivového oleje
 1 lžíce vinného octa
 4 snítky tymiánu
 2 snítky rozmarýnu
 sůl a čerstvě namletý pepř
1

Na dresink smíchejte jogurt, hořčici, olivový olej, vinný ocet a prolisovaný stroužek česneku. Osolte a opepřete dle chuti.

2

V míse smíchejte pokrájené ředkvičky, směs salátů a najemno nastrouhejte mrkev. Zalijte připraveným dresinkem.

3

Na pánvi nechte rozpustit máslo. Opečte na něm osolená a opepřená kuřecí prsa spolu s rozmarýnem a tymiánem.

4

Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.

5

V troubě nebo na pánvi opečte plátky slaniny a na kostičky nakrájený rohlík. Dejte pozor, aby se krutóny nespálily.

6

Na salátovou směs naskládejte slaninové plátky, vejce, nakrájená kuřecí prsa a zasypte krutóny.

Nutrition Facts

Servings 0