Přejdi na obsah
Vareni a recepty
Menu
  • Úvod
  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Napište nám
Menu

Kachní prsa pečená v marinádě

4
(32)

CategoryHlavní jídla, ObědyObtížnostStředníPříprava15 minutVaření30 minut
AutorRedakce
2 kachní prsa
1 lžička pepře čtyř barev (drcený)
grilovací koření domácí nebo koupené,
k domácímu i sůl
Marináda:
2 stroužky česneku prolisované
1 lžička zázvoru (mletého koření)
1 lžíce medu
2 lžíce sójové kvalitní omáčky
2 lžíce kečupu, domácí nebo koupený
1 lžička grilovacího koření
1

Kachní prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a kůži nařízneme do mřížky. Vetřeme grilovací koření (k domácímu přidáme sůl) a podrcený barevný pepř.

2

V uzavíratelné misce přiměřené velikosti smícháme ingredience na marinádu. Kachní prsa z obou stran důkladně marinádou obalíme a naložené v misce dáme do chladu na 24 hodin (čím déle, tím lépe, ale nejméně 12 hodin). Vyndáme z chladničky cca půl hodiny před pečením.

3

Troubu zapneme na 180° C. Na malý pekáček položíme marinovaná prsa i s marinádou a vložíme do předehřáté trouby na cca 20 minut. Během pečení po 10 minutách přelijeme marinádou - dle potřeby přidáme 1-2 lžíce horké vody. Upečená prsa necháme 7-10 minut přikrytá alobalem odpočinout a pak nakrájíme na plátky. Zatím připravíme přílohu například smažené nudle nebo rýži. Při podávání vhodně doplníme salátem.

Suroviny

 2 kachní prsa
 1 lžička pepře čtyř barev (drcený)
 grilovací koření domácí nebo koupené,
 k domácímu i sůl
 Marináda:
 2 stroužky česneku prolisované
 1 lžička zázvoru (mletého koření)
 1 lžíce medu
 2 lžíce sójové kvalitní omáčky
 2 lžíce kečupu, domácí nebo koupený
 1 lžička grilovacího koření

Postup

1

Kachní prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a kůži nařízneme do mřížky. Vetřeme grilovací koření (k domácímu přidáme sůl) a podrcený barevný pepř.

2

V uzavíratelné misce přiměřené velikosti smícháme ingredience na marinádu. Kachní prsa z obou stran důkladně marinádou obalíme a naložené v misce dáme do chladu na 24 hodin (čím déle, tím lépe, ale nejméně 12 hodin). Vyndáme z chladničky cca půl hodiny před pečením.

3

Troubu zapneme na 180° C. Na malý pekáček položíme marinovaná prsa i s marinádou a vložíme do předehřáté trouby na cca 20 minut. Během pečení po 10 minutách přelijeme marinádou - dle potřeby přidáme 1-2 lžíce horké vody. Upečená prsa necháme 7-10 minut přikrytá alobalem odpočinout a pak nakrájíme na plátky. Zatím připravíme přílohu například smažené nudle nebo rýži. Při podávání vhodně doplníme salátem.

Kachní prsa pečená v marinádě
SurovinyPostup

Jak se Vám líbí tento recept?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 4 / 5. Počet hlasů: 32

No votes so far! Be the first to rate this post.

Nejnovější recepty

Dršťková polévka z papiňáku

Dršťková polévka z papiňáku

Hrnkový dort

Hrnkový dort

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Šťavnatý králík

Šťavnatý králík

Nejoblíbenější recepty

Fenyklový salát se sýrem a hruškou

Fenyklový salát se sýrem a hruškou

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Výborná fazolová polévka

Výborná fazolová polévka

Kuřecí gyros se zelným salátem

Kuřecí gyros se zelným salátem

  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Kontakt
  • Šťavnatý králík
  • Masové kuličky v kari omáčce
  • Jarní salát s kuřecím masem a krutóny
  • Kachní prsa pečená v marinádě
© 2023 Vareni a recepty | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme