Print Options:

Kachní prsa pečená v marinádě

Yields4 ServingsPříprava15 minutVaření30 minutTotal Time45 minut

 2 kachní prsa
 1 lžička pepře čtyř barev (drcený)
 grilovací koření domácí nebo koupené,
 k domácímu i sůl
 Marináda:
 2 stroužky česneku prolisované
 1 lžička zázvoru (mletého koření)
 1 lžíce medu
 2 lžíce sójové kvalitní omáčky
 2 lžíce kečupu, domácí nebo koupený
 1 lžička grilovacího koření
1

Kachní prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a kůži nařízneme do mřížky. Vetřeme grilovací koření (k domácímu přidáme sůl) a podrcený barevný pepř.

2

V uzavíratelné misce přiměřené velikosti smícháme ingredience na marinádu. Kachní prsa z obou stran důkladně marinádou obalíme a naložené v misce dáme do chladu na 24 hodin (čím déle, tím lépe, ale nejméně 12 hodin). Vyndáme z chladničky cca půl hodiny před pečením.

3

Troubu zapneme na 180° C. Na malý pekáček položíme marinovaná prsa i s marinádou a vložíme do předehřáté trouby na cca 20 minut. Během pečení po 10 minutách přelijeme marinádou - dle potřeby přidáme 1-2 lžíce horké vody. Upečená prsa necháme 7-10 minut přikrytá alobalem odpočinout a pak nakrájíme na plátky. Zatím připravíme přílohu například smažené nudle nebo rýži. Při podávání vhodně doplníme salátem.

Nutrition Facts

Servings 0