Kachní prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a kůži nařízneme do mřížky. Vetřeme grilovací koření (k domácímu přidáme sůl) a podrcený barevný pepř.
V uzavíratelné misce přiměřené velikosti smícháme ingredience na marinádu. Kachní prsa z obou stran důkladně marinádou obalíme a naložené v misce dáme do chladu na 24 hodin (čím déle, tím lépe, ale nejméně 12 hodin). Vyndáme z chladničky cca půl hodiny před pečením.
Troubu zapneme na 180° C. Na malý pekáček položíme marinovaná prsa i s marinádou a vložíme do předehřáté trouby na cca 20 minut. Během pečení po 10 minutách přelijeme marinádou - dle potřeby přidáme 1-2 lžíce horké vody. Upečená prsa necháme 7-10 minut přikrytá alobalem odpočinout a pak nakrájíme na plátky. Zatím připravíme přílohu například smažené nudle nebo rýži. Při podávání vhodně doplníme salátem.
Servings 0