Print Options:

Křehké majonézové miniřízečky

Yields4 ServingsPříprava15 minutVaření30 minutTotal Time45 minut

 400 g kuřecího masa (prsa nebo stehenní)
 2 plné lžíce majonézy
 1 lžíce hořčice
 1 lžička sušeného česneku
 sůl
 pepř
 strouhanka
 tuk na smažení
1

Maso nakrájíme na malé řízečky. Jen zlehka připravené kousky naklepeme, osolíme a opepříme. Smícháme majonézu, hořčici a česnek. Řízečky důkladně obalíme a uložíme přikryté minimálně na 24 hodin do lednice, klidně i déle. Měla jsem dva i tři dny.

2

Před smažením je vytáhneme půl hodiny předem. Připravíme strouhanku (doporučuji čerstvou z dvou až třídenních rohlíků). Kousky obalíme ve strouhance a smažíme na rozehřátém tuku z obou stran dozlatova. Podáváme teplé, ale i studené třeba na obloženou mísu.

Nutrition Facts

Servings 0