Přejdi na obsah
Vareni a recepty
Menu
  • Úvod
  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Napište nám
Menu

Krůtí roládky s omeletou, špenátem a slaninou

3.6
(30)

CategoryHlavní jídla, Obědy, VečeřeObtížnostStředníPříprava20 minutVaření25 minut
AutorRedakce
3 řízky z krůtích prsou
2 vejce
6 plátků anglické slaniny
hrst baby špenátu
1 lžíce hořčice
směs koření na steaky (domácí nebo koupená)
sůl (pokud máme domácí směs)
2-3 lžičky hladké mouky
2 lžíce másla
1 lžička olivového oleje
drůbeží vývar
Volitelné:
žampiony
máslo
1

Vejce rozklepneme do hrnečku, osolíme špetičkou soli, vidličkou mírně rozkvedláme a na pánvi necháme srazit omeletu. Přiklopíme na půl minuty poklicí a sundáme stranou na talíř. Zapneme troubu na 190°C.

2

Krůtí řízky lehce naklepeme, posypeme kořením a pokud máme domácí směs, tak osolíme z obou stran. Každý řízek potřeme 1/3 hořčice, poklademe dvěma plátky anglické slaniny. Omeletu rozkrojíme na 3 části a rozdělíme je na slaninu. Nakonec na každý plátek dáme 1/3 špenátu. Plátky pevně svineme, spojíme jehlami na maso nebo párátky. Takto upravené roládky lehce poprášíme moukou.

3

V hluboké pánvi, kterou lze dát do trouby, rozehřejeme máslo s olejem a roládky ze všech stran opečeme. Poté je podlijeme cca 100 ml vývaru, dáme zakryté do trouby a pečeme 20-25 minut do změknutí masa. Podle potřeby ještě podlijeme. Podáváme s bramborami a zeleninovým nebo ovocným salátem. Kdo má rád, může pro změnu přidat ještě plátky žampionů restované zvlášť na másle.

Suroviny

 3 řízky z krůtích prsou
 2 vejce
 6 plátků anglické slaniny
 hrst baby špenátu
 1 lžíce hořčice
 směs koření na steaky (domácí nebo koupená)
 sůl (pokud máme domácí směs)
 2-3 lžičky hladké mouky
 2 lžíce másla
 1 lžička olivového oleje
 drůbeží vývar
 Volitelné:
 žampiony
 máslo

Postup

1

Vejce rozklepneme do hrnečku, osolíme špetičkou soli, vidličkou mírně rozkvedláme a na pánvi necháme srazit omeletu. Přiklopíme na půl minuty poklicí a sundáme stranou na talíř. Zapneme troubu na 190°C.

2

Krůtí řízky lehce naklepeme, posypeme kořením a pokud máme domácí směs, tak osolíme z obou stran. Každý řízek potřeme 1/3 hořčice, poklademe dvěma plátky anglické slaniny. Omeletu rozkrojíme na 3 části a rozdělíme je na slaninu. Nakonec na každý plátek dáme 1/3 špenátu. Plátky pevně svineme, spojíme jehlami na maso nebo párátky. Takto upravené roládky lehce poprášíme moukou.

3

V hluboké pánvi, kterou lze dát do trouby, rozehřejeme máslo s olejem a roládky ze všech stran opečeme. Poté je podlijeme cca 100 ml vývaru, dáme zakryté do trouby a pečeme 20-25 minut do změknutí masa. Podle potřeby ještě podlijeme. Podáváme s bramborami a zeleninovým nebo ovocným salátem. Kdo má rád, může pro změnu přidat ještě plátky žampionů restované zvlášť na másle.

Krůtí roládky s omeletou, špenátem a slaninou
SurovinyPostup

Jak se Vám líbí tento recept?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 3.6 / 5. Počet hlasů: 30

No votes so far! Be the first to rate this post.

Nejnovější recepty

Dršťková polévka z papiňáku

Dršťková polévka z papiňáku

Hrnkový dort

Hrnkový dort

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Šťavnatý králík

Šťavnatý králík

Nejoblíbenější recepty

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Holandské řízky

Holandské řízky

Salát se sýrovými kuličkami

Salát se sýrovými kuličkami

Fazolkový salát s kroupami a pečeným kachním masem

Fazolkový salát s kroupami a pečeným kachním masem

Kuřecí gyros se zelným salátem

Kuřecí gyros se zelným salátem

  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Kontakt
  • Šťavnatý králík
  • Masové kuličky v kari omáčce
  • Jarní salát s kuřecím masem a krutóny
  • Kachní prsa pečená v marinádě
© 2025 Vareni a recepty | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme