Print Options:

Krůtí roládky s omeletou, špenátem a slaninou

Yields4 ServingsPříprava20 minutVaření25 minutTotal Time45 minut

 3 řízky z krůtích prsou
 2 vejce
 6 plátků anglické slaniny
 hrst baby špenátu
 1 lžíce hořčice
 směs koření na steaky (domácí nebo koupená)
 sůl (pokud máme domácí směs)
 2-3 lžičky hladké mouky
 2 lžíce másla
 1 lžička olivového oleje
 drůbeží vývar
 Volitelné:
 žampiony
 máslo
1

Vejce rozklepneme do hrnečku, osolíme špetičkou soli, vidličkou mírně rozkvedláme a na pánvi necháme srazit omeletu. Přiklopíme na půl minuty poklicí a sundáme stranou na talíř. Zapneme troubu na 190°C.

2

Krůtí řízky lehce naklepeme, posypeme kořením a pokud máme domácí směs, tak osolíme z obou stran. Každý řízek potřeme 1/3 hořčice, poklademe dvěma plátky anglické slaniny. Omeletu rozkrojíme na 3 části a rozdělíme je na slaninu. Nakonec na každý plátek dáme 1/3 špenátu. Plátky pevně svineme, spojíme jehlami na maso nebo párátky. Takto upravené roládky lehce poprášíme moukou.

3

V hluboké pánvi, kterou lze dát do trouby, rozehřejeme máslo s olejem a roládky ze všech stran opečeme. Poté je podlijeme cca 100 ml vývaru, dáme zakryté do trouby a pečeme 20-25 minut do změknutí masa. Podle potřeby ještě podlijeme. Podáváme s bramborami a zeleninovým nebo ovocným salátem. Kdo má rád, může pro změnu přidat ještě plátky žampionů restované zvlášť na másle.

Nutrition Facts

Servings 0