Přejdi na obsah
Vareni a recepty
Menu
  • Úvod
  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Napište nám
Menu

Kuře na paprice

3.7
(34)

CategoryHlavní jídla, ObědyObtížnostStředníPříprava25 minutVaření25 minut
AutorRedakce
1/2 kg kuřecího nebo krůtího masa
1 lžíce červené papriky
1 velká cibule
hladká mouka
200 ml sladké smetany nebo smetany na šlehání
sůl
pepř
olej
1

Rozpálíme olej, cibuli nasekáme na jemno.

2

Maso omyjeme a nakrájíme na větší stejné kousky.

3

Zpěníme cibulku a na ni vložíme nakrájené maso.

4

Krátce zarestujeme a poté zaprášíme červenou paprikou a ihned podlijeme vodou nebo vývarem (jinak by se paprika mohla připálit a zhořkla by).

5

Osolíme, opepříme, aby maso mělo chuť.

6

Dusíme pod pokličkou doměkka, až se maso pomalu začne rozpadat. Pak ho z omáčky vyjmeme a dokončíme omáčku tak, že do ní (výpeku) nalijeme asi polovinu smetany, dolijeme vodou do potřebného množství omáčky a přivedeme k varu.

7

Ve zbytku smetany rozšleháme hladkou mouku a vlijeme do vroucí omáčky, metličkou rozšleháme, aby se neutvořily hrudky, případně rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Hustotu omáčky upravte podle sebe.

8

Krátce povaříme, aby se ztratila chuť mouky a do omáčky vrátíme maso. Dosolíme, opepříme, případně můžeme dát 1/2 kostičky masoxu, ale nemusí být. Jako příloha se hodí houskové knedlíky, ale také těstoviny, např. kolínka, popř. i dušená rýže.

Suroviny

 1/2 kg kuřecího nebo krůtího masa
 1 lžíce červené papriky
 1 velká cibule
 hladká mouka
 200 ml sladké smetany nebo smetany na šlehání
 sůl
 pepř
 olej

Postup

1

Rozpálíme olej, cibuli nasekáme na jemno.

2

Maso omyjeme a nakrájíme na větší stejné kousky.

3

Zpěníme cibulku a na ni vložíme nakrájené maso.

4

Krátce zarestujeme a poté zaprášíme červenou paprikou a ihned podlijeme vodou nebo vývarem (jinak by se paprika mohla připálit a zhořkla by).

5

Osolíme, opepříme, aby maso mělo chuť.

6

Dusíme pod pokličkou doměkka, až se maso pomalu začne rozpadat. Pak ho z omáčky vyjmeme a dokončíme omáčku tak, že do ní (výpeku) nalijeme asi polovinu smetany, dolijeme vodou do potřebného množství omáčky a přivedeme k varu.

7

Ve zbytku smetany rozšleháme hladkou mouku a vlijeme do vroucí omáčky, metličkou rozšleháme, aby se neutvořily hrudky, případně rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Hustotu omáčky upravte podle sebe.

8

Krátce povaříme, aby se ztratila chuť mouky a do omáčky vrátíme maso. Dosolíme, opepříme, případně můžeme dát 1/2 kostičky masoxu, ale nemusí být. Jako příloha se hodí houskové knedlíky, ale také těstoviny, např. kolínka, popř. i dušená rýže.

Kuře na paprice
SurovinyPostup

Jak se Vám líbí tento recept?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 3.7 / 5. Počet hlasů: 34

No votes so far! Be the first to rate this post.

Nejnovější recepty

Dršťková polévka z papiňáku

Dršťková polévka z papiňáku

Hrnkový dort

Hrnkový dort

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Šťavnatý králík

Šťavnatý králík

Nejoblíbenější recepty

Holandské řízky

Holandské řízky

Grilované koleno

Grilované koleno

Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš

Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš

Dršťková polévka z papiňáku

Dršťková polévka z papiňáku

Vietnamský salát s rýžovými nudlemi a hovězím masem

Vietnamský salát s rýžovými nudlemi a hovězím masem

  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Kontakt
  • Šťavnatý králík
  • Masové kuličky v kari omáčce
  • Jarní salát s kuřecím masem a krutóny
  • Kachní prsa pečená v marinádě
© 2023 Vareni a recepty | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme