Print Options:

Kuře na paprice

Yields4 ServingsPříprava25 minutVaření25 minutTotal Time50 minut

 1/2 kg kuřecího nebo krůtího masa
 1 lžíce červené papriky
 1 velká cibule
 hladká mouka
 200 ml sladké smetany nebo smetany na šlehání
 sůl
 pepř
 olej
1

Rozpálíme olej, cibuli nasekáme na jemno.

2

Maso omyjeme a nakrájíme na větší stejné kousky.

3

Zpěníme cibulku a na ni vložíme nakrájené maso.

4

Krátce zarestujeme a poté zaprášíme červenou paprikou a ihned podlijeme vodou nebo vývarem (jinak by se paprika mohla připálit a zhořkla by).

5

Osolíme, opepříme, aby maso mělo chuť.

6

Dusíme pod pokličkou doměkka, až se maso pomalu začne rozpadat. Pak ho z omáčky vyjmeme a dokončíme omáčku tak, že do ní (výpeku) nalijeme asi polovinu smetany, dolijeme vodou do potřebného množství omáčky a přivedeme k varu.

7

Ve zbytku smetany rozšleháme hladkou mouku a vlijeme do vroucí omáčky, metličkou rozšleháme, aby se neutvořily hrudky, případně rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Hustotu omáčky upravte podle sebe.

8

Krátce povaříme, aby se ztratila chuť mouky a do omáčky vrátíme maso. Dosolíme, opepříme, případně můžeme dát 1/2 kostičky masoxu, ale nemusí být. Jako příloha se hodí houskové knedlíky, ale také těstoviny, např. kolínka, popř. i dušená rýže.

Nutrition Facts

Servings 0