Přejdi na obsah
Vareni a recepty
Menu
  • Úvod
  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Napište nám
Menu

Kuřecí kousky na ústřicové omáčce se salátem

3.8
(22)

CategoryHlavní jídla, Obědy, VečeřeObtížnostStředníPříprava20 minutVaření25 minut
AutorRedakce
2 kuřecí stehenní řízky nebo prsa
kukuřičný škrob nebo Solamyl
2 lžíce oleje (arašídový)
1 červená paprika
2 lžíce bambusových výhonků
2-3 lžíce ústřicové omáčky
2 jarní cibulky
chilli papričky dle chuti
špetka soli nebo lžička rybí omáčky
Zelný salát jako z bistra (na 1 porci, dle potřeby násobíme množství):
80 g bílého zelí
20 g mrkve
Zálivka:
2 lžičky rýžového octa
2 lžičky cukru
špetka soli
1

Nejprve uděláme salát. Zelí i mrkev nakrájíme na tenké nudličky a zalijeme vřelou vodou. Po 5 minutách slijeme, propláchneme na sítu studenou vodou a vyždímáme (lépe pak vsákne zálivku). Dáme do misky, zalijeme připravenou zálivkou a dobře promícháme. Necháme 20-30 minut nasáknout a podáváme přímo na talíři vedle připraveného pokrmu. Hodí se téměř ke všemu. V lednici vydrží v uzavřené nádobě týden (možná déle, ale vždy se snědl).

2

Kuřecí maso nakrájíme na velikost soust, cibulky jen bílou část na špalíčky. Maso obalíme ve škrobu a necháme 30 minut odležet. Papriku očistíme a spolu s bambusem nakrájíme na nudličky nebo čtverečky. V hluboké pánvi nebo woku rozehřejeme olej a maso opečeme dozlatova.

3

Přidáme papriku a bambus, necháme 2 minuty podusit a zalijeme ústřicovou omáčkou. Pokud by se přichytávalo ke dnu, podlijeme 1 lžící vody a promícháme, vody opravdu dáme 1 lžíci (po chvilce můžeme 1 další) , nechceme maso dusit, jen odstranit přípek. Snížíme teplotu a přidáme jarní cibulky.

4

Dochutíme dle potřeby jen lžičkou rybí omáčky nebo solí, nedáváme žádné jiné koření, ústřivová omáčka stačí na ochucení. Neměla by být ani žádná šťáva. Podáváme s rýží nebo nudlemi a zelným salátem na talíři (kdo chce, může v misce).

Suroviny

 2 kuřecí stehenní řízky nebo prsa
 kukuřičný škrob nebo Solamyl
 2 lžíce oleje (arašídový)
 1 červená paprika
 2 lžíce bambusových výhonků
 2-3 lžíce ústřicové omáčky
 2 jarní cibulky
 chilli papričky dle chuti
 špetka soli nebo lžička rybí omáčky
 Zelný salát jako z bistra (na 1 porci, dle potřeby násobíme množství):
 80 g bílého zelí
 20 g mrkve
 Zálivka:
 2 lžičky rýžového octa
 2 lžičky cukru
 špetka soli

Postup

1

Nejprve uděláme salát. Zelí i mrkev nakrájíme na tenké nudličky a zalijeme vřelou vodou. Po 5 minutách slijeme, propláchneme na sítu studenou vodou a vyždímáme (lépe pak vsákne zálivku). Dáme do misky, zalijeme připravenou zálivkou a dobře promícháme. Necháme 20-30 minut nasáknout a podáváme přímo na talíři vedle připraveného pokrmu. Hodí se téměř ke všemu. V lednici vydrží v uzavřené nádobě týden (možná déle, ale vždy se snědl).

2

Kuřecí maso nakrájíme na velikost soust, cibulky jen bílou část na špalíčky. Maso obalíme ve škrobu a necháme 30 minut odležet. Papriku očistíme a spolu s bambusem nakrájíme na nudličky nebo čtverečky. V hluboké pánvi nebo woku rozehřejeme olej a maso opečeme dozlatova.

3

Přidáme papriku a bambus, necháme 2 minuty podusit a zalijeme ústřicovou omáčkou. Pokud by se přichytávalo ke dnu, podlijeme 1 lžící vody a promícháme, vody opravdu dáme 1 lžíci (po chvilce můžeme 1 další) , nechceme maso dusit, jen odstranit přípek. Snížíme teplotu a přidáme jarní cibulky.

4

Dochutíme dle potřeby jen lžičkou rybí omáčky nebo solí, nedáváme žádné jiné koření, ústřivová omáčka stačí na ochucení. Neměla by být ani žádná šťáva. Podáváme s rýží nebo nudlemi a zelným salátem na talíři (kdo chce, může v misce).

Kuřecí kousky na ústřicové omáčce se salátem
SurovinyPostup

Jak se Vám líbí tento recept?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 3.8 / 5. Počet hlasů: 22

No votes so far! Be the first to rate this post.

Nejnovější recepty

Dršťková polévka z papiňáku

Dršťková polévka z papiňáku

Hrnkový dort

Hrnkový dort

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Šťavnatý králík

Šťavnatý králík

Nejoblíbenější recepty

Kuře na paprice

Kuře na paprice

Míša řezy

Míša řezy

Polníčkový salát s jablky a Nivou

Polníčkový salát s jablky a Nivou

Plněné žampióny s brokolicovo –  bramborovým pyré

Plněné žampióny s brokolicovo – bramborovým pyré

Mleté lasagne

Mleté lasagne

  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Kontakt
  • Šťavnatý králík
  • Masové kuličky v kari omáčce
  • Jarní salát s kuřecím masem a krutóny
  • Kachní prsa pečená v marinádě
© 2023 Vareni a recepty | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme