Print Options:

Kuřecí kousky na ústřicové omáčce se salátem

Yields4 ServingsPříprava20 minutVaření25 minutTotal Time45 minut

 2 kuřecí stehenní řízky nebo prsa
 kukuřičný škrob nebo Solamyl
 2 lžíce oleje (arašídový)
 1 červená paprika
 2 lžíce bambusových výhonků
 2-3 lžíce ústřicové omáčky
 2 jarní cibulky
 chilli papričky dle chuti
 špetka soli nebo lžička rybí omáčky
 Zelný salát jako z bistra (na 1 porci, dle potřeby násobíme množství):
 80 g bílého zelí
 20 g mrkve
 Zálivka:
 2 lžičky rýžového octa
 2 lžičky cukru
 špetka soli
1

Nejprve uděláme salát. Zelí i mrkev nakrájíme na tenké nudličky a zalijeme vřelou vodou. Po 5 minutách slijeme, propláchneme na sítu studenou vodou a vyždímáme (lépe pak vsákne zálivku). Dáme do misky, zalijeme připravenou zálivkou a dobře promícháme. Necháme 20-30 minut nasáknout a podáváme přímo na talíři vedle připraveného pokrmu. Hodí se téměř ke všemu. V lednici vydrží v uzavřené nádobě týden (možná déle, ale vždy se snědl).

2

Kuřecí maso nakrájíme na velikost soust, cibulky jen bílou část na špalíčky. Maso obalíme ve škrobu a necháme 30 minut odležet. Papriku očistíme a spolu s bambusem nakrájíme na nudličky nebo čtverečky. V hluboké pánvi nebo woku rozehřejeme olej a maso opečeme dozlatova.

3

Přidáme papriku a bambus, necháme 2 minuty podusit a zalijeme ústřicovou omáčkou. Pokud by se přichytávalo ke dnu, podlijeme 1 lžící vody a promícháme, vody opravdu dáme 1 lžíci (po chvilce můžeme 1 další) , nechceme maso dusit, jen odstranit přípek. Snížíme teplotu a přidáme jarní cibulky.

4

Dochutíme dle potřeby jen lžičkou rybí omáčky nebo solí, nedáváme žádné jiné koření, ústřivová omáčka stačí na ochucení. Neměla by být ani žádná šťáva. Podáváme s rýží nebo nudlemi a zelným salátem na talíři (kdo chce, může v misce).

Nutrition Facts

Servings 0