V kastrůlku rozehřejeme mražené maliny, které ze začátku velmi zlehoučka podlijeme vodou tak, aby se nezačaly připalovat, než pustí svou vlastní šťávu. Maliny za stálého míchání redukujeme asi 20 minut, přisypeme cukr a po zhoustnutí přecedíme přes sítko, abychom se zbavili peciček. Povaříme ještě 2 minuty. Hustý a sladký malinový přeliv je tak hotov.
Lososa omyjeme, vysušíme papírovou utěrkou a grilujeme na pánvi, která je lehce potřená olejem. Nejprve grilujeme rybu kůží dolů, z každé strany asi 10 minut, dokonalost propečení poznáme podle zlatavé barvy.
Na talíř aranžujeme směs křupavých baby salátů, ty posypeme na drobno pokrájenou jarní cibulkou a na vrch položíme lososa. Jako do peřinky. Osolíme a opepříme. Přilijeme opatrně polévkovou lžící malinový přeliv tak, aby hezky dozdobil talíř a část ho nalijeme i na rybu. Poklademe pár malin, hvězdice na plátky pokrájené karamboly a zakápneme citrónem. Přelijeme klikatě zig-zag bílým krémovým balzamikovým octem s příchutí pomeranče a citrónu. Pokrm je hotov.
Suroviny
Postup
V kastrůlku rozehřejeme mražené maliny, které ze začátku velmi zlehoučka podlijeme vodou tak, aby se nezačaly připalovat, než pustí svou vlastní šťávu. Maliny za stálého míchání redukujeme asi 20 minut, přisypeme cukr a po zhoustnutí přecedíme přes sítko, abychom se zbavili peciček. Povaříme ještě 2 minuty. Hustý a sladký malinový přeliv je tak hotov.
Lososa omyjeme, vysušíme papírovou utěrkou a grilujeme na pánvi, která je lehce potřená olejem. Nejprve grilujeme rybu kůží dolů, z každé strany asi 10 minut, dokonalost propečení poznáme podle zlatavé barvy.
Na talíř aranžujeme směs křupavých baby salátů, ty posypeme na drobno pokrájenou jarní cibulkou a na vrch položíme lososa. Jako do peřinky. Osolíme a opepříme. Přilijeme opatrně polévkovou lžící malinový přeliv tak, aby hezky dozdobil talíř a část ho nalijeme i na rybu. Poklademe pár malin, hvězdice na plátky pokrájené karamboly a zakápneme citrónem. Přelijeme klikatě zig-zag bílým krémovým balzamikovým octem s příchutí pomeranče a citrónu. Pokrm je hotov.