Přejdi na obsah
Vareni a recepty
Menu
  • Úvod
  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Napište nám
Menu

Losos s malinovým přílivem na mixu křupavých baby salátů

3.4
(23)

CategoryHlavní jídla, Obědy, VečeřeObtížnostStředníPříprava15 minutVaření20 minut
AutorRedakce
4 porce lososa
600 g mražených malin
1 krabička čerstvých malin
2 ks tropického ovoce karambola
1 vanička mix baby salátů
2-3 jarní cibulky
1/2 hrnečku cukru
1 citrón
balzamikový krémový bílý ocet s příchutí pomeranče a citrónu
sůl
pepř 4 barev
slunečnicový olej na grilování lososa
1

V kastrůlku rozehřejeme mražené maliny, které ze začátku velmi zlehoučka podlijeme vodou tak, aby se nezačaly připalovat, než pustí svou vlastní šťávu. Maliny za stálého míchání redukujeme asi 20 minut, přisypeme cukr a po zhoustnutí přecedíme přes sítko, abychom se zbavili peciček. Povaříme ještě 2 minuty. Hustý a sladký malinový přeliv je tak hotov.

2

Lososa omyjeme, vysušíme papírovou utěrkou a grilujeme na pánvi, která je lehce potřená olejem. Nejprve grilujeme rybu kůží dolů, z každé strany asi 10 minut, dokonalost propečení poznáme podle zlatavé barvy.

3

Na talíř aranžujeme směs křupavých baby salátů, ty posypeme na drobno pokrájenou jarní cibulkou a na vrch položíme lososa. Jako do peřinky. Osolíme a opepříme. Přilijeme opatrně polévkovou lžící malinový přeliv tak, aby hezky dozdobil talíř a část ho nalijeme i na rybu. Poklademe pár malin, hvězdice na plátky pokrájené karamboly a zakápneme citrónem. Přelijeme klikatě zig-zag bílým krémovým balzamikovým octem s příchutí pomeranče a citrónu. Pokrm je hotov.

Suroviny

 4 porce lososa
 600 g mražených malin
 1 krabička čerstvých malin
 2 ks tropického ovoce karambola
 1 vanička mix baby salátů
 2-3 jarní cibulky
 1/2 hrnečku cukru
 1 citrón
 balzamikový krémový bílý ocet s příchutí pomeranče a citrónu
 sůl
 pepř 4 barev
 slunečnicový olej na grilování lososa

Postup

1

V kastrůlku rozehřejeme mražené maliny, které ze začátku velmi zlehoučka podlijeme vodou tak, aby se nezačaly připalovat, než pustí svou vlastní šťávu. Maliny za stálého míchání redukujeme asi 20 minut, přisypeme cukr a po zhoustnutí přecedíme přes sítko, abychom se zbavili peciček. Povaříme ještě 2 minuty. Hustý a sladký malinový přeliv je tak hotov.

2

Lososa omyjeme, vysušíme papírovou utěrkou a grilujeme na pánvi, která je lehce potřená olejem. Nejprve grilujeme rybu kůží dolů, z každé strany asi 10 minut, dokonalost propečení poznáme podle zlatavé barvy.

3

Na talíř aranžujeme směs křupavých baby salátů, ty posypeme na drobno pokrájenou jarní cibulkou a na vrch položíme lososa. Jako do peřinky. Osolíme a opepříme. Přilijeme opatrně polévkovou lžící malinový přeliv tak, aby hezky dozdobil talíř a část ho nalijeme i na rybu. Poklademe pár malin, hvězdice na plátky pokrájené karamboly a zakápneme citrónem. Přelijeme klikatě zig-zag bílým krémovým balzamikovým octem s příchutí pomeranče a citrónu. Pokrm je hotov.

Losos s malinovým přílivem na mixu křupavých baby salátů
SurovinyPostup

Jak se Vám líbí tento recept?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 3.4 / 5. Počet hlasů: 23

No votes so far! Be the first to rate this post.

Nejnovější recepty

Dršťková polévka z papiňáku

Dršťková polévka z papiňáku

Hrnkový dort

Hrnkový dort

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Šťavnatý králík

Šťavnatý králík

Nejoblíbenější recepty

Šťavnatý salát ze syrové červené řepy s křenem

Šťavnatý salát ze syrové červené řepy s křenem

Čevabčiči s bramborem

Čevabčiči s bramborem

Krůtí roládky s omeletou, špenátem a slaninou

Krůtí roládky s omeletou, špenátem a slaninou

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou

Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou

  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Kontakt
  • Šťavnatý králík
  • Masové kuličky v kari omáčce
  • Jarní salát s kuřecím masem a krutóny
  • Kachní prsa pečená v marinádě
© 2023 Vareni a recepty | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme