Print Options:

Mleté lasagne

Yields4 ServingsPříprava20 minutVaření35 minutTotal Time55 minut

 1 krabičku lasagní/lazaní
 1 kg mletého masa (jakéhokoliv)
 3 větší cibule
 1 dl oleje
 500 g goudy na plátky
 500 g rajského protlaku
 1 l mléka
 2 lžíce hladké mouky
 1 pytlíček koření Adžika
 1 lžička soli
1

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, orestujeme a přidáme koření a sůl. Zamícháme. Přilijeme protlak, zamícháme a necháme chvilku probublat. Přilijeme mléko (asi 750 ml).

2

Mezitím ve zbytku mléka rozmícháme mouku a přilijeme do masové směsi. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 5 minut na mírném ohni. Vznikne rádoby bešamel. Konzistence zhruba hustší omáčky.

3

Na dno hrnce/pekáčku rozprostřeme trochu omáčky a vrstvíme - pláty lasagní, omáčku, sýr, omáčku, pláty lasagní, končíme pláty, omáčka, sýr (na vrchu ho zmuchlám).

4

Vložíme na střed do vyhřáté trouby na 180 stupňů Celsia, pečeme zhruba 15 minut do zezlátnutí sýra. Vyndáme z trouby, přikryjeme pokličkou a necháme odpočinout aspoň 10 minut, aby pláty změkly.

Nutrition Facts

Servings 4