Print Options:

Pohankové palačinky s krůtím masem, špenátem a hummusem

Yields4 ServingsPříprava20 minutVaření30 minutTotal Time50 minut

 Těsto na palačinky:
 300 g pohankové mouky
 1 vejce
 600 ml rýžového mléka (nebo normálního kravského)
 2 hrsti listů medvědího česneku
 sůl
 Náplň:
 500 g krůtích prsou
 1 lžička římského kmínu
 stroužek česneku
 sůl
 pepř
 300 g čerstvého špenátu
 1 cibule
 2 stroužky česneku
 sůl
 1 kelímek hummusu
 olej
1

Z uvedených ingrediencí na palačinky umícháme těsto a necháme krátce odležet. Medvědí česnek nasekáme nadrobno a vmícháme do odleželého těsta. Pak na palačinkové pánvi pečeme palačinky. Je-li těsto hodně zhoustlé, zředíme ho trochou vody.

2

Krůtí prsa nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, přihodíme kostky masa, osolíme, opepříme, přidáme v hmoždíři podrcený římský kmín a restujeme doměkka. Ochutíme stroužkem česneku a maso vyndáme z pánve do misky. Uchováme v teple.

3

Do uvolněné pánve přidáme lžíci oleje a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme do pánve omyté listy špenátu, osolíme a necháme špenát zavadnout. Pak podlijeme asi třemi lžícemi vody, přimícháme utřené stroužky česneku a necháme krátce podusit. Nakonec vmícháme orestované krůtí maso, prohřejeme a vypneme.

4

Hotové palačinky pomažeme hummusem, přidáme porci masa se špenátem a přehneme. Podáváme ozdobené zeleninou.

Nutrition Facts

Servings 0