Print Options:

Rumfordská polévka (jušele)

Yields4 ServingsPříprava20 minutVaření30 minutTotal Time50 minut

 2 kuřecí skelety
 1 cibule
 2 stroužky česneku
 5 cm zázvoru
 1 větší brambor
 2 mrkve
 1/2 malého celeru
 3 hrsti krup
 3 hrsti loupaného půleného hrachu
 sůl
 pepř
1

Večer před vařením polévky namočíme loupaný hrách, do druhého hrnce kroupy. Omyté, posolené a opepřené kuřecí skelety dáme do pekáčku spolu s rozkrojenou neloupanou cibuli, podlijeme trochou vody a upečeme.

2

Druhý den nakrájíme brambory, mrkev, celer a nadrobno zázvor i česnek. Opečené skelety dáme i s výpekem a cibulí do hrnce, přidáme zeleninu a brambory a propláchnuté kroupy, namočený hrách a vaříme doměkka.

3

Když je zelenina v polévce uvařená a brambory také, vyndáme skelety, obereme je a maso přidáme do polévky. Podle chuti dosolíme, můžeme ještě přidat čerstvý nastrouhaný (nebo sušený) zázvor. Do hotové polévky přidejte nasekanou petrželku.

Nutrition Facts

Servings 0