Přejdi na obsah
Vareni a recepty
Menu
  • Úvod
  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Napište nám
Menu

Sedlácká bída

3.9
(34)

CategoryHlavní jídla, ObědyObtížnostStředníPříprava25 minutVaření25 minut
AutorRedakce
4 středně velké brambory
2 hrnky širokých nudlí (kolínek atd.=větší těstoviny)
3 hrnky kysaného zelí
1 cibule
4 plátky anglické slaniny (nebo uzené krkovice)
1 hrnek nakrájené uzené krkovice (nebo angl.slaninu)
sůl
pepř
kmín
olej
(voda na uvaření brambor, těstovin)
libeček
1

Brambory uvaříme v osolené vodě s přidáním kmínu a potom pomačkáme.

2

Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme.

3

Mezitím, co se vaří brambory a těstoviny, osmažíme na pánvi na oleji nakrájenou cibulku, přidáme kysané zelí, chvíli restujeme a potom podlijeme troškou vody a dusíme asi 15 min. do odpaření tekutiny.

4

Samostatně opečeme slaninu, nakrájenou na malé kostky, vmícháme do zelí, přidáme těstoviny, brambory, opepříme, příp. dosolíme, lehce promícháme a nasypeme nakrájený libeček.

5

Na ozdobení slaninu nebo krkovici nařízneme ozdobně do hřebínku a osmahneme na pánvi (můžeme si nachystat při restování slaniny).

Suroviny

 4 středně velké brambory
 2 hrnky širokých nudlí (kolínek atd.=větší těstoviny)
 3 hrnky kysaného zelí
 1 cibule
 4 plátky anglické slaniny (nebo uzené krkovice)
 1 hrnek nakrájené uzené krkovice (nebo angl.slaninu)
 sůl
 pepř
 kmín
 olej
 (voda na uvaření brambor, těstovin)
 libeček

Postup

1

Brambory uvaříme v osolené vodě s přidáním kmínu a potom pomačkáme.

2

Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme.

3

Mezitím, co se vaří brambory a těstoviny, osmažíme na pánvi na oleji nakrájenou cibulku, přidáme kysané zelí, chvíli restujeme a potom podlijeme troškou vody a dusíme asi 15 min. do odpaření tekutiny.

4

Samostatně opečeme slaninu, nakrájenou na malé kostky, vmícháme do zelí, přidáme těstoviny, brambory, opepříme, příp. dosolíme, lehce promícháme a nasypeme nakrájený libeček.

5

Na ozdobení slaninu nebo krkovici nařízneme ozdobně do hřebínku a osmahneme na pánvi (můžeme si nachystat při restování slaniny).

Sedlácká bída
SurovinyPostup

Jak se Vám líbí tento recept?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 3.9 / 5. Počet hlasů: 34

No votes so far! Be the first to rate this post.

Nejnovější recepty

Dršťková polévka z papiňáku

Dršťková polévka z papiňáku

Hrnkový dort

Hrnkový dort

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Šťavnatý králík

Šťavnatý králík

Nejoblíbenější recepty

Chilli placky s pikantní omáčkou a koriandrovým kuskusem

Chilli placky s pikantní omáčkou a koriandrovým kuskusem

Kuřecí gyros se zelným salátem

Kuřecí gyros se zelným salátem

Barevný těstovinový salát

Barevný těstovinový salát

Utopenci – nejlepší co známe

Utopenci – nejlepší co známe

Kuře na paprice

Kuře na paprice

  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Kontakt
  • Šťavnatý králík
  • Masové kuličky v kari omáčce
  • Jarní salát s kuřecím masem a krutóny
  • Kachní prsa pečená v marinádě
© 2023 Vareni a recepty | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme