V tlakovém hrnci necháme na oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso, kmín. Maso necháme osmahnout, osolíme, popepříme, přidáme červenou mletou papriku, chvilku ještě osmahneme, pak přidáme cca 4 dl vody a hrnec uzavřeme. Pod tlakem vaříme asi 20 minut.
Do obyčejného hrnce dáme zelí, přidáme asi 3 dl vody a dáme vařit. Vaříme asi 20 minut. Mezitím, co se zelí vaří, připravíme jednoduše záklechtku tak, že rozmícháme v cca 2,5 dl vody 3 polévkové lžíce hladké mouky.
Do uvařeného zelí přidáme maso a všechnu šťávu z papiňáku a opět přivedeme do varu. Postupně vmícháváme záklechtku, až guláš dostatečně zhoustne (záklechtku nemusíme spotřebovat všechnu). Nakonec přidáme půl kelímku smetany.
Suroviny
Postup
V tlakovém hrnci necháme na oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso, kmín. Maso necháme osmahnout, osolíme, popepříme, přidáme červenou mletou papriku, chvilku ještě osmahneme, pak přidáme cca 4 dl vody a hrnec uzavřeme. Pod tlakem vaříme asi 20 minut.
Do obyčejného hrnce dáme zelí, přidáme asi 3 dl vody a dáme vařit. Vaříme asi 20 minut. Mezitím, co se zelí vaří, připravíme jednoduše záklechtku tak, že rozmícháme v cca 2,5 dl vody 3 polévkové lžíce hladké mouky.
Do uvařeného zelí přidáme maso a všechnu šťávu z papiňáku a opět přivedeme do varu. Postupně vmícháváme záklechtku, až guláš dostatečně zhoustne (záklechtku nemusíme spotřebovat všechnu). Nakonec přidáme půl kelímku smetany.