Přejdi na obsah
Vareni a recepty
Menu
  • Úvod
  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Napište nám
Menu

Segedínský guláš

3.7
(24)

CategoryHlavní jídla, ObědyObtížnostStředníPříprava25 minutVaření25 minut
AutorRedakce
500 g vepřového plecka
3 cibule
špetka kmínu
kávová lžička mleté červené papriky
olej
sůl
mletý pepř
500 g kysaného zelí
3 polévkové lžíce hladké mouky
1/2 kelímku smetany (12%)
1

V tlakovém hrnci necháme na oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso, kmín. Maso necháme osmahnout, osolíme, popepříme, přidáme červenou mletou papriku, chvilku ještě osmahneme, pak přidáme cca 4 dl vody a hrnec uzavřeme. Pod tlakem vaříme asi 20 minut.

2

Do obyčejného hrnce dáme zelí, přidáme asi 3 dl vody a dáme vařit. Vaříme asi 20 minut. Mezitím, co se zelí vaří, připravíme jednoduše záklechtku tak, že rozmícháme v cca 2,5 dl vody 3 polévkové lžíce hladké mouky.

3

Do uvařeného zelí přidáme maso a všechnu šťávu z papiňáku a opět přivedeme do varu. Postupně vmícháváme záklechtku, až guláš dostatečně zhoustne (záklechtku nemusíme spotřebovat všechnu). Nakonec přidáme půl kelímku smetany.

Suroviny

 500 g vepřového plecka
 3 cibule
 špetka kmínu
 kávová lžička mleté červené papriky
 olej
 sůl
 mletý pepř
 500 g kysaného zelí
 3 polévkové lžíce hladké mouky
 1/2 kelímku smetany (12%)

Postup

1

V tlakovém hrnci necháme na oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso, kmín. Maso necháme osmahnout, osolíme, popepříme, přidáme červenou mletou papriku, chvilku ještě osmahneme, pak přidáme cca 4 dl vody a hrnec uzavřeme. Pod tlakem vaříme asi 20 minut.

2

Do obyčejného hrnce dáme zelí, přidáme asi 3 dl vody a dáme vařit. Vaříme asi 20 minut. Mezitím, co se zelí vaří, připravíme jednoduše záklechtku tak, že rozmícháme v cca 2,5 dl vody 3 polévkové lžíce hladké mouky.

3

Do uvařeného zelí přidáme maso a všechnu šťávu z papiňáku a opět přivedeme do varu. Postupně vmícháváme záklechtku, až guláš dostatečně zhoustne (záklechtku nemusíme spotřebovat všechnu). Nakonec přidáme půl kelímku smetany.

Segedínský guláš
SurovinyPostup

Jak se Vám líbí tento recept?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 3.7 / 5. Počet hlasů: 24

No votes so far! Be the first to rate this post.

Nejnovější recepty

Dršťková polévka z papiňáku

Dršťková polévka z papiňáku

Hrnkový dort

Hrnkový dort

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Šťavnatý králík

Šťavnatý králík

Nejoblíbenější recepty

Hlíva ústřičná se zeleninou a smetanou

Hlíva ústřičná se zeleninou a smetanou

Salát se sýrovými kuličkami

Salát se sýrovými kuličkami

Míša řezy

Míša řezy

Krůtí stehna na tymiánu

Krůtí stehna na tymiánu

Frankfurtská jemná polévka

Frankfurtská jemná polévka

  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Kontakt
  • Šťavnatý králík
  • Masové kuličky v kari omáčce
  • Jarní salát s kuřecím masem a krutóny
  • Kachní prsa pečená v marinádě
© 2023 Vareni a recepty | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme