450 g 450 g očištěné dýně hokaido
1 1 cuketa
200 g 200 g šmakouna Mexico
100 g 100 g sýr gouda
3 stroužky 3 stroužky česneku
6 6 sušených rajčat v oleji
2 2 lžíce oleje z rajčat
3 3 vejce
1 lžíce 1 lžíce tymiánu
1 1 lžíce bazalky
1 hrst 1 hrst čerstvé petrželky
1 lžíce 1 lžíce soli
1 špetka 1 špetka pepře
5 lžic 5 lžic oleje
1
Dýni, šmakouna, cuketu a sýr nastrouháme nahrubo. Přidáme jemně nakrájený česnek, pokrájená sušená rajčata, olej z rajčat, vejce, nasekané bylinky, ochutíme pepřem a solí a vše důkladně promícháme.
2
Směs upěchujeme do koláčové formy, potřeme olejem a pečeme cca 45 minut na 175 °C dozlatova. Koláč je výborný teplý i studený, podávat jej můžeme i jako přílohu k polévce.
Suroviny
450 g 450 g očištěné dýně hokaido
1 1 cuketa
200 g 200 g šmakouna Mexico
100 g 100 g sýr gouda
3 stroužky 3 stroužky česneku
6 6 sušených rajčat v oleji
2 2 lžíce oleje z rajčat
3 3 vejce
1 lžíce 1 lžíce tymiánu
1 1 lžíce bazalky
1 hrst 1 hrst čerstvé petrželky
1 lžíce 1 lžíce soli
1 špetka 1 špetka pepře
5 lžic 5 lžic oleje
Postup
1
Dýni, šmakouna, cuketu a sýr nastrouháme nahrubo. Přidáme jemně nakrájený česnek, pokrájená sušená rajčata, olej z rajčat, vejce, nasekané bylinky, ochutíme pepřem a solí a vše důkladně promícháme.
2
Směs upěchujeme do koláčové formy, potřeme olejem a pečeme cca 45 minut na 175 °C dozlatova. Koláč je výborný teplý i studený, podávat jej můžeme i jako přílohu k polévce.