4
(6)

Category, , ObtížnostStředníPříprava15 minutVaření30 minut
AutorRedakce
Suroviny
○ 450 g 450 g očištěné dýně hokaido
○ 1 1 cuketa
○ 200 g 200 g šmakouna Mexico
○ 100 g 100 g sýr gouda
○ 3 stroužky 3 stroužky česneku
○ 6 6 sušených rajčat v oleji
○ 2 2 lžíce oleje z rajčat
○ 3 3 vejce
○ 1 lžíce 1 lžíce tymiánu
○ 1 1 lžíce bazalky
○ 1 hrst 1 hrst čerstvé petrželky
○ 1 lžíce 1 lžíce soli
○ 1 špetka 1 špetka pepře
○ 5 lžic 5 lžic oleje
Postup
1

Dýni, šmakouna, cuketu a sýr nastrouháme nahrubo. Přidáme jemně nakrájený česnek, pokrájená sušená rajčata, olej z rajčat, vejce, nasekané bylinky, ochutíme pepřem a solí a vše důkladně promícháme.

2

Směs upěchujeme do koláčové formy, potřeme olejem a pečeme cca 45 minut na 175 °C dozlatova. Koláč je výborný teplý i studený, podávat jej můžeme i jako přílohu k polévce.

Suroviny

Suroviny
○  450 g 450 g očištěné dýně hokaido
○  1 1 cuketa
○  200 g 200 g šmakouna Mexico
○  100 g 100 g sýr gouda
○  3 stroužky 3 stroužky česneku
○  6 6 sušených rajčat v oleji
○  2 2 lžíce oleje z rajčat
○  3 3 vejce
○  1 lžíce 1 lžíce tymiánu
○  1 1 lžíce bazalky
○  1 hrst 1 hrst čerstvé petrželky
○  1 lžíce 1 lžíce soli
○  1 špetka 1 špetka pepře
○  5 lžic 5 lžic oleje

Postup

Postup
1

Dýni, šmakouna, cuketu a sýr nastrouháme nahrubo. Přidáme jemně nakrájený česnek, pokrájená sušená rajčata, olej z rajčat, vejce, nasekané bylinky, ochutíme pepřem a solí a vše důkladně promícháme.

2

Směs upěchujeme do koláčové formy, potřeme olejem a pečeme cca 45 minut na 175 °C dozlatova. Koláč je výborný teplý i studený, podávat jej můžeme i jako přílohu k polévce.

Slaný dýňový koláč

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *