Print Options:

Slaný dýňový koláč

Yields4 ServingsPříprava15 minutVaření30 minutTotal Time45 minut

Suroviny
○  450 g 450 g očištěné dýně hokaido
○  1 1 cuketa
○  200 g 200 g šmakouna Mexico
○  100 g 100 g sýr gouda
○  3 stroužky 3 stroužky česneku
○  6 6 sušených rajčat v oleji
○  2 2 lžíce oleje z rajčat
○  3 3 vejce
○  1 lžíce 1 lžíce tymiánu
○  1 1 lžíce bazalky
○  1 hrst 1 hrst čerstvé petrželky
○  1 lžíce 1 lžíce soli
○  1 špetka 1 špetka pepře
○  5 lžic 5 lžic oleje
Postup
1

Dýni, šmakouna, cuketu a sýr nastrouháme nahrubo. Přidáme jemně nakrájený česnek, pokrájená sušená rajčata, olej z rajčat, vejce, nasekané bylinky, ochutíme pepřem a solí a vše důkladně promícháme.

2

Směs upěchujeme do koláčové formy, potřeme olejem a pečeme cca 45 minut na 175 °C dozlatova. Koláč je výborný teplý i studený, podávat jej můžeme i jako přílohu k polévce.

Nutrition Facts

Servings 4