Print Options:

Slaný dýňový koláč

Yields4 ServingsPříprava15 minutVaření30 minutTotal Time45 minut

 450 g 450 g očištěné dýně hokaido
 1 1 cuketa
 200 g 200 g šmakouna Mexico
 100 g 100 g sýr gouda
 3 stroužky 3 stroužky česneku
 6 6 sušených rajčat v oleji
 2 2 lžíce oleje z rajčat
 3 3 vejce
 1 lžíce 1 lžíce tymiánu
 1 1 lžíce bazalky
 1 hrst 1 hrst čerstvé petrželky
 1 lžíce 1 lžíce soli
 1 špetka 1 špetka pepře
 5 lžic 5 lžic oleje
1

Dýni, šmakouna, cuketu a sýr nastrouháme nahrubo. Přidáme jemně nakrájený česnek, pokrájená sušená rajčata, olej z rajčat, vejce, nasekané bylinky, ochutíme pepřem a solí a vše důkladně promícháme.

2

Směs upěchujeme do koláčové formy, potřeme olejem a pečeme cca 45 minut na 175 °C dozlatova. Koláč je výborný teplý i studený, podávat jej můžeme i jako přílohu k polévce.

Nutrition Facts

Servings 4