Přejdi na obsah
Vareni a recepty
Menu
  • Úvod
  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Napište nám
Menu

Šťavnatý králík

4
(1)

CategoryHlavní jídla, ObědyObtížnostStředníPříprava15 minutVaření30 minut
AutorRedakce
4 4 králičí stehna
150 g 150 g slaniny
1 1 cibule
3 stroužky 3 stroužky česneku
sůl
1 l 1 l vývaru
1 lžíce 1 lžíce sádla
1 lžička 1 lžička hladké mouky
1 lžička 1 lžička studeného másla
Příloha:
1 1 malá dýně hokaido
1 1 středně velká cuketa
1 1 cibule
250 g 250 g žampionů
sůl
pepř
2 stroužky 2 stroužky česneku
olej
1

Stehna prošpikujeme, osolíme a z obou stran zprudka opečeme na sádle. Pak stehna přendáme do pekáčku a zalijeme vývarem, tak, aby byla stehna ponořená.

2

Pečeme přikryté dokud maso nebude dokonale měkké. Pak slijeme vývar, přidáme nakrájenou cibuli a zbytek slaniny a ještě nasekaný česnek. Pečeme ještě 10-15 minut odkryté. Maso musí být šťavnaté a mělo by se oddělovat od kosti.

3

Hotová stehna vyjmeme a uchováme v teple. Výpek ještě na plotně doděláme, orestujeme cibuli, kterou jsme již přidali ke stehnům a vysmahneme. Seškrábneme vše připečené, zaprášíme moukou a trochu podlijeme vývarem, který jsme si odlili. Dobře promícháme a povaříme. Šťávu přecedíme a přidáme lžičku studeného másla, již nevaříme.

4

Na oleji orestujeme do zlatova cibuli, přidáme nasekaný česnek a nakrájenou dýni i se slupkou. Když dýně trochu změkne, přisypeme nakrájenou cuketu i se slupkou. Vše osolíme, opepříme a promícháme. Po chvíli restování přidáme nakrájené žampiony.

Suroviny

 4 4 králičí stehna
 150 g 150 g slaniny
 1 1 cibule
 3 stroužky 3 stroužky česneku
 sůl
 1 l 1 l vývaru
 1 lžíce 1 lžíce sádla
 1 lžička 1 lžička hladké mouky
 1 lžička 1 lžička studeného másla
 Příloha:
 1 1 malá dýně hokaido
 1 1 středně velká cuketa
 1 1 cibule
 250 g 250 g žampionů
 sůl
 pepř
 2 stroužky 2 stroužky česneku
 olej

Postup

1

Stehna prošpikujeme, osolíme a z obou stran zprudka opečeme na sádle. Pak stehna přendáme do pekáčku a zalijeme vývarem, tak, aby byla stehna ponořená.

2

Pečeme přikryté dokud maso nebude dokonale měkké. Pak slijeme vývar, přidáme nakrájenou cibuli a zbytek slaniny a ještě nasekaný česnek. Pečeme ještě 10-15 minut odkryté. Maso musí být šťavnaté a mělo by se oddělovat od kosti.

3

Hotová stehna vyjmeme a uchováme v teple. Výpek ještě na plotně doděláme, orestujeme cibuli, kterou jsme již přidali ke stehnům a vysmahneme. Seškrábneme vše připečené, zaprášíme moukou a trochu podlijeme vývarem, který jsme si odlili. Dobře promícháme a povaříme. Šťávu přecedíme a přidáme lžičku studeného másla, již nevaříme.

4

Na oleji orestujeme do zlatova cibuli, přidáme nasekaný česnek a nakrájenou dýni i se slupkou. Když dýně trochu změkne, přisypeme nakrájenou cuketu i se slupkou. Vše osolíme, opepříme a promícháme. Po chvíli restování přidáme nakrájené žampiony.

Šťavnatý králík
SurovinyPostup

Jak se Vám líbí tento recept?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 4 / 5. Počet hlasů: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Nejnovější recepty

Dršťková polévka z papiňáku

Dršťková polévka z papiňáku

Hrnkový dort

Hrnkový dort

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Hlíva ústřičná se zeleninou a smetanou

Hlíva ústřičná se zeleninou a smetanou

Nejoblíbenější recepty

Frankfurtská jemná polévka

Frankfurtská jemná polévka

Hlíva ústřičná se zeleninou a smetanou

Hlíva ústřičná se zeleninou a smetanou

Fazolová směs s bramborem

Fazolová směs s bramborem

Kuřecí gyros se zelným salátem

Kuřecí gyros se zelným salátem

Fenyklovo-rajčatový salát

Fenyklovo-rajčatový salát

  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Kontakt
  • Šťavnatý králík
  • Masové kuličky v kari omáčce
  • Jarní salát s kuřecím masem a krutóny
  • Kachní prsa pečená v marinádě
© 2023 Vareni a recepty | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme