4
(1)

Category, ObtížnostStředníPříprava15 minutVaření30 minut
AutorRedakce
Suroviny
○ 4 4 králičí stehna
○ 150 g 150 g slaniny
○ 1 1 cibule
○ 3 stroužky 3 stroužky česneku
○ sůl
○ 1 l 1 l vývaru
○ 1 lžíce 1 lžíce sádla
○ 1 lžička 1 lžička hladké mouky
○ 1 lžička 1 lžička studeného másla
○ Příloha:
○ 1 1 malá dýně hokaido
○ 1 1 středně velká cuketa
○ 1 1 cibule
○ 250 g 250 g žampionů
○ sůl
○ pepř
○ 2 stroužky 2 stroužky česneku
○ olej
Postup
1

Stehna prošpikujeme, osolíme a z obou stran zprudka opečeme na sádle. Pak stehna přendáme do pekáčku a zalijeme vývarem, tak, aby byla stehna ponořená.

2

Pečeme přikryté dokud maso nebude dokonale měkké. Pak slijeme vývar, přidáme nakrájenou cibuli a zbytek slaniny a ještě nasekaný česnek. Pečeme ještě 10-15 minut odkryté. Maso musí být šťavnaté a mělo by se oddělovat od kosti.

3

Hotová stehna vyjmeme a uchováme v teple. Výpek ještě na plotně doděláme, orestujeme cibuli, kterou jsme již přidali ke stehnům a vysmahneme. Seškrábneme vše připečené, zaprášíme moukou a trochu podlijeme vývarem, který jsme si odlili. Dobře promícháme a povaříme. Šťávu přecedíme a přidáme lžičku studeného másla, již nevaříme.

4

Na oleji orestujeme do zlatova cibuli, přidáme nasekaný česnek a nakrájenou dýni i se slupkou. Když dýně trochu změkne, přisypeme nakrájenou cuketu i se slupkou. Vše osolíme, opepříme a promícháme. Po chvíli restování přidáme nakrájené žampiony.

Suroviny

Suroviny
○  4 4 králičí stehna
○  150 g 150 g slaniny
○  1 1 cibule
○  3 stroužky 3 stroužky česneku
○  sůl
○  1 l 1 l vývaru
○  1 lžíce 1 lžíce sádla
○  1 lžička 1 lžička hladké mouky
○  1 lžička 1 lžička studeného másla
○  Příloha:
○  1 1 malá dýně hokaido
○  1 1 středně velká cuketa
○  1 1 cibule
○  250 g 250 g žampionů
○  sůl
○  pepř
○  2 stroužky 2 stroužky česneku
○  olej

Postup

Postup
1

Stehna prošpikujeme, osolíme a z obou stran zprudka opečeme na sádle. Pak stehna přendáme do pekáčku a zalijeme vývarem, tak, aby byla stehna ponořená.

2

Pečeme přikryté dokud maso nebude dokonale měkké. Pak slijeme vývar, přidáme nakrájenou cibuli a zbytek slaniny a ještě nasekaný česnek. Pečeme ještě 10-15 minut odkryté. Maso musí být šťavnaté a mělo by se oddělovat od kosti.

3

Hotová stehna vyjmeme a uchováme v teple. Výpek ještě na plotně doděláme, orestujeme cibuli, kterou jsme již přidali ke stehnům a vysmahneme. Seškrábneme vše připečené, zaprášíme moukou a trochu podlijeme vývarem, který jsme si odlili. Dobře promícháme a povaříme. Šťávu přecedíme a přidáme lžičku studeného másla, již nevaříme.

4

Na oleji orestujeme do zlatova cibuli, přidáme nasekaný česnek a nakrájenou dýni i se slupkou. Když dýně trochu změkne, přisypeme nakrájenou cuketu i se slupkou. Vše osolíme, opepříme a promícháme. Po chvíli restování přidáme nakrájené žampiony.

Šťavnatý králík

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *