Print Options:

Šťavnatý králík

Yields4 ServingsPříprava15 minutVaření30 minutTotal Time45 minut

 4 4 králičí stehna
 150 g 150 g slaniny
 1 1 cibule
 3 stroužky 3 stroužky česneku
 sůl
 1 l 1 l vývaru
 1 lžíce 1 lžíce sádla
 1 lžička 1 lžička hladké mouky
 1 lžička 1 lžička studeného másla
 Příloha:
 1 1 malá dýně hokaido
 1 1 středně velká cuketa
 1 1 cibule
 250 g 250 g žampionů
 sůl
 pepř
 2 stroužky 2 stroužky česneku
 olej
1

Stehna prošpikujeme, osolíme a z obou stran zprudka opečeme na sádle. Pak stehna přendáme do pekáčku a zalijeme vývarem, tak, aby byla stehna ponořená.

2

Pečeme přikryté dokud maso nebude dokonale měkké. Pak slijeme vývar, přidáme nakrájenou cibuli a zbytek slaniny a ještě nasekaný česnek. Pečeme ještě 10-15 minut odkryté. Maso musí být šťavnaté a mělo by se oddělovat od kosti.

3

Hotová stehna vyjmeme a uchováme v teple. Výpek ještě na plotně doděláme, orestujeme cibuli, kterou jsme již přidali ke stehnům a vysmahneme. Seškrábneme vše připečené, zaprášíme moukou a trochu podlijeme vývarem, který jsme si odlili. Dobře promícháme a povaříme. Šťávu přecedíme a přidáme lžičku studeného másla, již nevaříme.

4

Na oleji orestujeme do zlatova cibuli, přidáme nasekaný česnek a nakrájenou dýni i se slupkou. Když dýně trochu změkne, přisypeme nakrájenou cuketu i se slupkou. Vše osolíme, opepříme a promícháme. Po chvíli restování přidáme nakrájené žampiony.

Nutrition Facts

Servings 4