2 větší červené řepy
2 velké mrkve
2 vrchovaté lžíce strouhaného křenu (malé slzy)
1 veliké jablko neloupané šťavnaté
sůl
2 lžičky cukru krupice (nebo sladidlo se stévií) event. med nebo javorový či čekankový sirup)
2 lžíce rýžového octa (nebo balsamica)
salát rukola množství podle chuti
1 dl vody
1
Řepu, mrkev, křen oloupeme a nastrouháme (křen malé slzy, ostatní včetně jablka velké slzy). Přidáme ocet, sůl, cukr a dobře promícháme. Přilijeme vodu, zamícháme a napěchujeme do sklenice, aby se přes noc uleželo. Rukolu přidáme až druhý den k jídlu, aby nezvadla.
Suroviny
2 větší červené řepy
2 velké mrkve
2 vrchovaté lžíce strouhaného křenu (malé slzy)
1 veliké jablko neloupané šťavnaté
sůl
2 lžičky cukru krupice (nebo sladidlo se stévií) event. med nebo javorový či čekankový sirup)
2 lžíce rýžového octa (nebo balsamica)
salát rukola množství podle chuti
1 dl vody
Postup
1
Řepu, mrkev, křen oloupeme a nastrouháme (křen malé slzy, ostatní včetně jablka velké slzy). Přidáme ocet, sůl, cukr a dobře promícháme. Přilijeme vodu, zamícháme a napěchujeme do sklenice, aby se přes noc uleželo. Rukolu přidáme až druhý den k jídlu, aby nezvadla.