Přejdi na obsah
Vareni a recepty
Menu
  • Úvod
  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Napište nám
Menu

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

4
(1)

CategoryObědy, VegetariánskéObtížnostStředníPříprava15 minutVaření30 minut
AutorRedakce
200-250 g 200-250 g těstovin (domácí široké nudle nebo penne)
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje
50 g 50 g másla
1 1 šalotka (nebo malá žlutá cibule)
600 ml 600 ml vývaru (zeleninový, drůbeží)
2 porce 2 porce lesních hub (dušené a zmražené)
sůl
drcený kmín
1 lžička 1 lžička koření steak
50 ml 50 ml smetany
20 g 20 g strouhaného parmezánu
sýr na posypání
petrželka
1

Uvaříme zeleninový nebo ohřejeme masový, předem vařený vývar. Do velké hluboké pánve dáme olivový olej a zesklovatíme cibuli nakrájenou nadrobno. Poté necháme rozvonět česnek, přidáme těstoviny, koření, promícháme a podlijeme jednou naběračkou vývaru.

2

Za stálého míchání a postupného přilévání vývaru vaříme cca 6 minut. Přidáme rozmražené okapané houby a podlijeme smetanou a dalším vývarem.

3

Stále mícháme a podléváme, dokud nejsou těstoviny uvařené na skus - 3 a více minut podle druhu těstovin. Přidáme máslo, parmezán, petrželku, promícháme a odstavíme. Podáváme posypané parmezánem.

Suroviny

 200-250 g 200-250 g těstovin (domácí široké nudle nebo penne)
 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje
 50 g 50 g másla
 1 1 šalotka (nebo malá žlutá cibule)
 600 ml 600 ml vývaru (zeleninový, drůbeží)
 2 porce 2 porce lesních hub (dušené a zmražené)
 sůl
 drcený kmín
 1 lžička 1 lžička koření steak
 50 ml 50 ml smetany
 20 g 20 g strouhaného parmezánu
 sýr na posypání
 petrželka

Postup

1

Uvaříme zeleninový nebo ohřejeme masový, předem vařený vývar. Do velké hluboké pánve dáme olivový olej a zesklovatíme cibuli nakrájenou nadrobno. Poté necháme rozvonět česnek, přidáme těstoviny, koření, promícháme a podlijeme jednou naběračkou vývaru.

2

Za stálého míchání a postupného přilévání vývaru vaříme cca 6 minut. Přidáme rozmražené okapané houby a podlijeme smetanou a dalším vývarem.

3

Stále mícháme a podléváme, dokud nejsou těstoviny uvařené na skus - 3 a více minut podle druhu těstovin. Přidáme máslo, parmezán, petrželku, promícháme a odstavíme. Podáváme posypané parmezánem.

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto
SurovinyPostup

Jak se Vám líbí tento recept?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 4 / 5. Počet hlasů: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Nejnovější recepty

Dršťková polévka z papiňáku

Dršťková polévka z papiňáku

Hrnkový dort

Hrnkový dort

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Šťavnatý králík

Šťavnatý králík

Hlíva ústřičná se zeleninou a smetanou

Hlíva ústřičná se zeleninou a smetanou

Nejoblíbenější recepty

Slaný dýňový koláč

Slaný dýňový koláč

Plněné žampióny s brokolicovo –  bramborovým pyré

Plněné žampióny s brokolicovo – bramborovým pyré

Kuskusový salát s hráškem a brokolicí

Kuskusový salát s hráškem a brokolicí

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Kachní prsa pečená v marinádě

Kachní prsa pečená v marinádě

  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Kontakt
  • Šťavnatý králík
  • Masové kuličky v kari omáčce
  • Jarní salát s kuřecím masem a krutóny
  • Kachní prsa pečená v marinádě
© 2023 Vareni a recepty | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme