Print Options:

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Yields4 ServingsPříprava15 minutVaření30 minutTotal Time45 minut

 200-250 g 200-250 g těstovin (domácí široké nudle nebo penne)
 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje
 50 g 50 g másla
 1 1 šalotka (nebo malá žlutá cibule)
 600 ml 600 ml vývaru (zeleninový, drůbeží)
 2 porce 2 porce lesních hub (dušené a zmražené)
 sůl
 drcený kmín
 1 lžička 1 lžička koření steak
 50 ml 50 ml smetany
 20 g 20 g strouhaného parmezánu
 sýr na posypání
 petrželka
1

Uvaříme zeleninový nebo ohřejeme masový, předem vařený vývar. Do velké hluboké pánve dáme olivový olej a zesklovatíme cibuli nakrájenou nadrobno. Poté necháme rozvonět česnek, přidáme těstoviny, koření, promícháme a podlijeme jednou naběračkou vývaru.

2

Za stálého míchání a postupného přilévání vývaru vaříme cca 6 minut. Přidáme rozmražené okapané houby a podlijeme smetanou a dalším vývarem.

3

Stále mícháme a podléváme, dokud nejsou těstoviny uvařené na skus - 3 a více minut podle druhu těstovin. Přidáme máslo, parmezán, petrželku, promícháme a odstavíme. Podáváme posypané parmezánem.

Nutrition Facts

Servings 0