Přejdi na obsah
Vareni a recepty
Menu
  • Úvod
  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Napište nám
Menu

Utopenci – nejlepší co známe

4
(33)

CategoryChuťovkyObtížnostStředníPříprava30 minutVaření10 minut
AutorRedakce
2 kg špekáčků
800 g cibule
0,75 l vody
0,5 l octa
špetka soli
2 lžíce cukru
16 kuliček nového koření
16 kuliček pepře
8 feferonek
1

Cibuli a špekáčky dle zvyklostí rozkrájíme a vložíme střídavě do sklenice (cibule, špekáčky .... )

2

Vodu s octem cukrem, feferonkami a kořením povaříme cca 10 minut, necháme vychladnout a zalijeme špekáčky s cibulí.

3

Necháme odležet asi týden, ale již po 2 dnech jsou mňamózní 🙂

Suroviny

 2 kg špekáčků
 800 g cibule
 0,75 l vody
 0,5 l octa
 špetka soli
 2 lžíce cukru
 16 kuliček nového koření
 16 kuliček pepře
 8 feferonek

Postup

1

Cibuli a špekáčky dle zvyklostí rozkrájíme a vložíme střídavě do sklenice (cibule, špekáčky .... )

2

Vodu s octem cukrem, feferonkami a kořením povaříme cca 10 minut, necháme vychladnout a zalijeme špekáčky s cibulí.

3

Necháme odležet asi týden, ale již po 2 dnech jsou mňamózní 🙂

Utopenci – nejlepší co známe
SurovinyPostup

Jak se Vám líbí tento recept?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 4 / 5. Počet hlasů: 33

No votes so far! Be the first to rate this post.

Nejnovější recepty

Dršťková polévka z papiňáku

Dršťková polévka z papiňáku

Hrnkový dort

Hrnkový dort

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Šťavnatý králík

Šťavnatý králík

Nejoblíbenější recepty

Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš

Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš

Havajský salát s japonským původem Poke bowl

Havajský salát s japonským původem Poke bowl

Uzená polévka

Uzená polévka

Kuřecí čína

Kuřecí čína

Vepřová plec na grilu

Vepřová plec na grilu

  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Kontakt
  • Šťavnatý králík
  • Masové kuličky v kari omáčce
  • Jarní salát s kuřecím masem a krutóny
  • Kachní prsa pečená v marinádě
© 2025 Vareni a recepty | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme