Uzená žebra (maso, kosti...)
mrkev
celer
pórek
petržel
cibule
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
2 kuličky pepře
sůl
krupička
Jíška:
olej
hladká mouka
1
Uzené dáme vařit spolu s nakrájenou zeleninou a kořením.
2
Po uvaření vyndáme maso (kosti obereme) a nakrájíme, vyndáme také koření.
3
K polévce přidáme sůl, pokud je třeba, a přivedeme k varu.
4
Na pánvičce si rozpálíme olej, přidáme mouku a uděláme si jíšku, kterou přidáme do vařící se polévky.
5
Vaříme 15 minut. 5 minut před koncem přidáme krupici.
Suroviny
Uzená žebra (maso, kosti...)
mrkev
celer
pórek
petržel
cibule
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
2 kuličky pepře
sůl
krupička
Jíška:
olej
hladká mouka
Postup
1
Uzené dáme vařit spolu s nakrájenou zeleninou a kořením.
2
Po uvaření vyndáme maso (kosti obereme) a nakrájíme, vyndáme také koření.
3
K polévce přidáme sůl, pokud je třeba, a přivedeme k varu.
4
Na pánvičce si rozpálíme olej, přidáme mouku a uděláme si jíšku, kterou přidáme do vařící se polévky.
5
Vaříme 15 minut. 5 minut před koncem přidáme krupici.