Print Options:

Vepřová plec na grilu

Yields4 ServingsPříprava15 minutVaření20 minutTotal Time35 minut

 5 plátků libovější vepřové plece (můžeme použít i krkovici)
 150 ml rajčatového protlaku z krabičky
 1 lžíce oleje
 1 palice pečeného česneku/odkaz na česnek je uveden v poznámce
 8 lístků šalvěje nakrájené nadrobno
 sůl
 mletý pepř
1

Do uzavíratelné misky dáme rajčatový protlak, olej, nasekanou šalvěj a ze slupky vymačkaný pečený česnek. Přidáme špetku pepře a vše dobře prošleháme.

2

Plátky masa naklepeme, nařízneme na okrajích a vložíme do marinády. Necháme v lednici marinovat nejlépe do dalšího dne.

3

Poté plátky masa klademe na dobře rozehřátou grilovací pánev, ubereme plamen na minimum a grilujeme z každé strany 10 minut. Na talíři podle potřeby dochutíme solí.

Nutrition Facts

Servings 0