Přejdi na obsah
Vareni a recepty
Menu
  • Úvod
  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Napište nám
Menu

Vietnamský salát s rýžovými nudlemi a hovězím masem

4.1
(9)

CategoryChuťovky, Hovězí maso, Maso, SalátyObtížnostStředníPříprava15 minutVaření30 minut
AutorRedakce
300 g hovězího masa z kýty
2 porce rýžových vlasových nudlí
2 lžíce oleje
1 cibuli
3 stroužky česneku
1 stonek citronové trávy
1 mrkev
3 listy ledového salátu
čerstvý koriandr
hrst mungo klíčků
hrst pražených arašídů natural
hrst smažené cibule
chilli papričku dle chuti
2 lžíce ústřicové omáčky
1 lžíci rybí omáčky
1 lžička solamylu
špetka soli
Zálivka:
2 lžičky cukru
2 lžičky rýžového octa
2 lžičky rybí omáčky
2 špetky soli
50 ml teplé vody
1 stroužek česneku
1

Maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky, pak na kousky velikosti soust a dáme do zavíratelné misky. Přidáme lžíci oleje, lžíci rybí a ústřicové omáčky. Dále přidáme čtvrtinu cibule, stroužek česneku a citronovou trávu, vše nasekané najemno a lžičku solamylu. Promícháme a necháme chvilku marinovat.

2

Zatím nakrájíme na tenké nudličky salát a mrkev, rozdrtíme nahrubo v hmoždíři arašídy a dáme do studené vody nudle. Vodu osolíme, přivedeme k varu a vaříme při snížené teplotě nudle do změknutí. Scedíme a propláchneme teplou vodou.

3

Do malého rendlíku dáme kromě česneku vše potřebné na zálivku a ohřejeme. Necháme rozpustit cukr a přidáme nasekaný česnek. Odložíme stranou.

4

Do rozehřáté pánve dáme zbylou lžíci oleje, cibuli, česnek a necháme rozvonět. Vložíme maso a rychle restujeme do chvíle, až se šťáva, kterou maso pustilo, odpaří. Pak připravíme misky, do kterých dáme nejprve nudle, na ně umístíme dokola postupně nakrájený ledový salát, mrkev, mungo klíčky, koriandr a maso. Přidáme zálivku nebo dáváme zvlášť v malé mističce. Salát posypeme arašídy, smaženou cibulí, přidáme chilli papričku celou nebo nasekanou v zálivce a podáváme.

Suroviny

 300 g hovězího masa z kýty
 2 porce rýžových vlasových nudlí
 2 lžíce oleje
 1 cibuli
 3 stroužky česneku
 1 stonek citronové trávy
 1 mrkev
 3 listy ledového salátu
 čerstvý koriandr
 hrst mungo klíčků
 hrst pražených arašídů natural
 hrst smažené cibule
 chilli papričku dle chuti
 2 lžíce ústřicové omáčky
 1 lžíci rybí omáčky
 1 lžička solamylu
 špetka soli
 Zálivka:
 2 lžičky cukru
 2 lžičky rýžového octa
 2 lžičky rybí omáčky
 2 špetky soli
 50 ml teplé vody
 1 stroužek česneku

Postup

1

Maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky, pak na kousky velikosti soust a dáme do zavíratelné misky. Přidáme lžíci oleje, lžíci rybí a ústřicové omáčky. Dále přidáme čtvrtinu cibule, stroužek česneku a citronovou trávu, vše nasekané najemno a lžičku solamylu. Promícháme a necháme chvilku marinovat.

2

Zatím nakrájíme na tenké nudličky salát a mrkev, rozdrtíme nahrubo v hmoždíři arašídy a dáme do studené vody nudle. Vodu osolíme, přivedeme k varu a vaříme při snížené teplotě nudle do změknutí. Scedíme a propláchneme teplou vodou.

3

Do malého rendlíku dáme kromě česneku vše potřebné na zálivku a ohřejeme. Necháme rozpustit cukr a přidáme nasekaný česnek. Odložíme stranou.

4

Do rozehřáté pánve dáme zbylou lžíci oleje, cibuli, česnek a necháme rozvonět. Vložíme maso a rychle restujeme do chvíle, až se šťáva, kterou maso pustilo, odpaří. Pak připravíme misky, do kterých dáme nejprve nudle, na ně umístíme dokola postupně nakrájený ledový salát, mrkev, mungo klíčky, koriandr a maso. Přidáme zálivku nebo dáváme zvlášť v malé mističce. Salát posypeme arašídy, smaženou cibulí, přidáme chilli papričku celou nebo nasekanou v zálivce a podáváme.

Vietnamský salát s rýžovými nudlemi a hovězím masem
SurovinyPostup

Jak se Vám líbí tento recept?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 4.1 / 5. Počet hlasů: 9

No votes so far! Be the first to rate this post.

Nejnovější recepty

Dršťková polévka z papiňáku

Dršťková polévka z papiňáku

Hrnkový dort

Hrnkový dort

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Šťavnatý králík

Šťavnatý králík

Nejoblíbenější recepty

Šťavnatý králík

Šťavnatý králík

Kuřecí prsa na slanině s nivovou omáčkou

Kuřecí prsa na slanině s nivovou omáčkou

Kuře na paprice

Kuře na paprice

Uzená polévka

Uzená polévka

Žampionový salát se zeleninou

Žampionový salát se zeleninou

  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Kontakt
  • Šťavnatý králík
  • Masové kuličky v kari omáčce
  • Jarní salát s kuřecím masem a krutóny
  • Kachní prsa pečená v marinádě
© 2023 Vareni a recepty | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme