Print Options:

Vietnamský salát s rýžovými nudlemi a hovězím masem

Yields4 ServingsPříprava15 minutVaření30 minutTotal Time45 minut

 300 g hovězího masa z kýty
 2 porce rýžových vlasových nudlí
 2 lžíce oleje
 1 cibuli
 3 stroužky česneku
 1 stonek citronové trávy
 1 mrkev
 3 listy ledového salátu
 čerstvý koriandr
 hrst mungo klíčků
 hrst pražených arašídů natural
 hrst smažené cibule
 chilli papričku dle chuti
 2 lžíce ústřicové omáčky
 1 lžíci rybí omáčky
 1 lžička solamylu
 špetka soli
 Zálivka:
 2 lžičky cukru
 2 lžičky rýžového octa
 2 lžičky rybí omáčky
 2 špetky soli
 50 ml teplé vody
 1 stroužek česneku
1

Maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky, pak na kousky velikosti soust a dáme do zavíratelné misky. Přidáme lžíci oleje, lžíci rybí a ústřicové omáčky. Dále přidáme čtvrtinu cibule, stroužek česneku a citronovou trávu, vše nasekané najemno a lžičku solamylu. Promícháme a necháme chvilku marinovat.

2

Zatím nakrájíme na tenké nudličky salát a mrkev, rozdrtíme nahrubo v hmoždíři arašídy a dáme do studené vody nudle. Vodu osolíme, přivedeme k varu a vaříme při snížené teplotě nudle do změknutí. Scedíme a propláchneme teplou vodou.

3

Do malého rendlíku dáme kromě česneku vše potřebné na zálivku a ohřejeme. Necháme rozpustit cukr a přidáme nasekaný česnek. Odložíme stranou.

4

Do rozehřáté pánve dáme zbylou lžíci oleje, cibuli, česnek a necháme rozvonět. Vložíme maso a rychle restujeme do chvíle, až se šťáva, kterou maso pustilo, odpaří. Pak připravíme misky, do kterých dáme nejprve nudle, na ně umístíme dokola postupně nakrájený ledový salát, mrkev, mungo klíčky, koriandr a maso. Přidáme zálivku nebo dáváme zvlášť v malé mističce. Salát posypeme arašídy, smaženou cibulí, přidáme chilli papričku celou nebo nasekanou v zálivce a podáváme.

Nutrition Facts

Servings 0