Přejdi na obsah
Vareni a recepty
Menu
  • Úvod
  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Napište nám
Menu

Výborná fazolová polévka

3.7
(30)

CategoryPolévkyObtížnostStředníPříprava15 minutVaření30 minut
AutorRedakce
fazole (bílo-černé velké)
česnek
vývar
bobkový list
nové koření
brambory
klobása
smetana
olej (na jíšku)
1

Přes noc namočíme fazole do vody, v té vodě je dáme vařit, přidáme bobkový list, nové koření a trochu soli, popř. vývar.

2

Vaříme do poloměkka, když jsou fazole v této fázi, přidáme nakrájené brambory, které uvaříme společně s fazolemi, jak jsou uvařené i brambory, přidáme klobásu, uděláme česnekovou jíšku a tou zahustíme polévku, poté přilijeme smetanu a necháme ještě malinko provařit.

3

Následně po vypnutí polévky ji dochutíme solí, popř. magim a podáváme.

Suroviny

 fazole (bílo-černé velké)
 česnek
 vývar
 bobkový list
 nové koření
 brambory
 klobása
 smetana
 olej (na jíšku)

Postup

1

Přes noc namočíme fazole do vody, v té vodě je dáme vařit, přidáme bobkový list, nové koření a trochu soli, popř. vývar.

2

Vaříme do poloměkka, když jsou fazole v této fázi, přidáme nakrájené brambory, které uvaříme společně s fazolemi, jak jsou uvařené i brambory, přidáme klobásu, uděláme česnekovou jíšku a tou zahustíme polévku, poté přilijeme smetanu a necháme ještě malinko provařit.

3

Následně po vypnutí polévky ji dochutíme solí, popř. magim a podáváme.

Výborná fazolová polévka
SurovinyPostup

Jak se Vám líbí tento recept?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 3.7 / 5. Počet hlasů: 30

No votes so far! Be the first to rate this post.

Nejnovější recepty

Dršťková polévka z papiňáku

Dršťková polévka z papiňáku

Hrnkový dort

Hrnkový dort

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Šťavnatý králík

Šťavnatý králík

Nejoblíbenější recepty

Domácí langoše

Domácí langoše

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Krůtí sekaná s červenou čočkou, mrkví a medvědím česnekem

Krůtí sekaná s červenou čočkou, mrkví a medvědím česnekem

Uzená polévka

Uzená polévka

Zadělávané kedlubny s vepřovým masem

Zadělávané kedlubny s vepřovým masem

  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Kontakt
  • Šťavnatý králík
  • Masové kuličky v kari omáčce
  • Jarní salát s kuřecím masem a krutóny
  • Kachní prsa pečená v marinádě
© 2023 Vareni a recepty | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme