Print Options:

Zadělávané kedlubny s vepřovým masem

Yields4 ServingsPříprava15 minutVaření30 minutTotal Time45 minut

 2 2 kotlety
 sůl
 pepř
 1 lžíce 1 lžíce sádla
 1 1 malá cibule
 Na kedlubny:
 100 g 100 g prorostlé slaniny
 1 1 cibule
 1 lžíce 1 lžíce másla
 450 g 450 g kedlubny
 sůl a pepř
 kmín
 100 ml 100 ml smetany
 citronová šťáva
1

Kotlety zbavíme kostí a v osolené vodě kosti povaříme.

2

Maso naklepeme a po stranách nařízneme, aby se nekroutilo. Osolíme, opepříme. Na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli a vložíme maso. Z obou stran opékáme do měkka a podlijeme vývarem z kostí.

3

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a máslo a orestujeme. Přidáme nahrubo nastrouhanou kedlubnu, osolíme, opepříme, pokmínujeme a orestujeme. Přilijeme smetanu a krátce podusíme. Dochutíme troškou citronové šťávy.

4

Podáváme s bramborem.

Nutrition Facts

Servings 0