Print Options:

Žampionový salát se zeleninou

Yields4 ServingsPříprava15 minutVaření30 minutTotal Time45 minut

 400 g žampionů
 200 g polníčku (nebo jiného malého salátu)
 cherry rajčata
 1 řapík řapíkatého celeru
 1 lžíce vinného octa
 2 lžíce olivového oleje
 pepř
 sůl
 2 lžíce citronové šťávy
 2 stroužky česneku
 1 lžíce oleje
1

Na oleji orestujeme do rozvoňania na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme na plátky narezané šampiňóny, osolíme, okoreníme a zakvapkáme citrónovou šťavou. Dusíme na silnom plameni, kým sa tekutina nevyparí, cca 3-4 minúty. Necháme vychladnúť.

2

Potom k hubám pridáme na tenké plátky narezanú stonku zeleru a na polovice nakrájané paradajočky. Opatrne premiešame.

3

Olivový olej prešľaháme s vínnym octom, korením a soľou a polejeme hubovú zmes. Premiešame.

4

Na taniere rozložíme šalát a naň uložíme huby so zeleninou. Necháme v chlade asi 20 min rozležať a podávame.

Nutrition Facts

Servings 0