Přejdi na obsah
Vareni a recepty
Menu
  • Úvod
  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Napište nám
Menu

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

4
(1)

CategoryMaso, Obědy, Večeře, Vepřové masoObtížnostStředníPříprava15 minutVaření30 minut
AutorRedakce
400-500 g 400-500 g uvařeného uzeného libového masa
sádlo
1 1 cibule
500 g 500 g uvařených brambor ve slupce
100 g 100 g polohrubé mouky
100 g 100 g hrubé mouky
1 1 vejce
sůl
vejce na potření těsta
Zelí:
1 1 menší hlávka červeného zelí
1 1 cibule
1 lžíce 1 lžíce sádla
sůl
pepř
kmín
2 2 hřebíčky
2 dl 2 dl červeného vína
1/2 1/2 jablka
cukr (podle chuti)
ocet
Sosíček:
80 g 80 g špeku
1 1 velká cibule
1 lžíce 1 lžíce sádla
1 stroužek 1 stroužek česneku
sůl
1 1 rovná lžíce hladké mouky
silný masový vývar (podle potřeby)
1

Uvařené brambory nastrouháme najemno, dáme na vál, doprostřed brambor uděláme důlek, vklepneme do něj vejce, osolíme a přidáme mouku. Propracujeme těsto.

2

Z těsta vyválíme obdélník, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mletým uzeným masem. Stočíme jako roládu. Zabalíme do fólie a pevně utáhneme, propícháme a vložíme do vroucí vody. Vaříme 20 minut. Můžeme vařit i v páře také 20 minut.

3

Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrouhané zelí, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme hřebíček, cukr dle chuti, nastrouhané jablko a podlijeme vínem. Necháme odkryté, aby vyšel alkohol a pak přikryjeme pokličkou. Dusíme a pokud je třeba, podlijeme ještě trochu vodou. Trošku zaprášíme moukou a dobře promícháme a dochutíme octem.

4

Na pánvi rozškvaříme nakrájený špek, přidáme nakrájenou cibuli, sádlo a osmahneme dohněda. Pak přidáme česnek, sůl, mouku a vývar, dobře promícháme a nakonec přecedíme.

Suroviny

 400-500 g 400-500 g uvařeného uzeného libového masa
 sádlo
 1 1 cibule
 500 g 500 g uvařených brambor ve slupce
 100 g 100 g polohrubé mouky
 100 g 100 g hrubé mouky
 1 1 vejce
 sůl
 vejce na potření těsta
 Zelí:
 1 1 menší hlávka červeného zelí
 1 1 cibule
 1 lžíce 1 lžíce sádla
 sůl
 pepř
 kmín
 2 2 hřebíčky
 2 dl 2 dl červeného vína
 1/2 1/2 jablka
 cukr (podle chuti)
 ocet
 Sosíček:
 80 g 80 g špeku
 1 1 velká cibule
 1 lžíce 1 lžíce sádla
 1 stroužek 1 stroužek česneku
 sůl
 1 1 rovná lžíce hladké mouky
 silný masový vývar (podle potřeby)

Postup

1

Uvařené brambory nastrouháme najemno, dáme na vál, doprostřed brambor uděláme důlek, vklepneme do něj vejce, osolíme a přidáme mouku. Propracujeme těsto.

2

Z těsta vyválíme obdélník, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mletým uzeným masem. Stočíme jako roládu. Zabalíme do fólie a pevně utáhneme, propícháme a vložíme do vroucí vody. Vaříme 20 minut. Můžeme vařit i v páře také 20 minut.

3

Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrouhané zelí, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme hřebíček, cukr dle chuti, nastrouhané jablko a podlijeme vínem. Necháme odkryté, aby vyšel alkohol a pak přikryjeme pokličkou. Dusíme a pokud je třeba, podlijeme ještě trochu vodou. Trošku zaprášíme moukou a dobře promícháme a dochutíme octem.

4

Na pánvi rozškvaříme nakrájený špek, přidáme nakrájenou cibuli, sádlo a osmahneme dohněda. Pak přidáme česnek, sůl, mouku a vývar, dobře promícháme a nakonec přecedíme.

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím
SurovinyPostup

Jak se Vám líbí tento recept?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 4 / 5. Počet hlasů: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Nejnovější recepty

Dršťková polévka z papiňáku

Dršťková polévka z papiňáku

Hrnkový dort

Hrnkový dort

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Šťavnatý králík

Šťavnatý králík

Hlíva ústřičná se zeleninou a smetanou

Hlíva ústřičná se zeleninou a smetanou

Nejoblíbenější recepty

Kachní prsa pečená v marinádě

Kachní prsa pečená v marinádě

Sójový salát s olivami

Sójový salát s olivami

Havajský salát s japonským původem Poke bowl

Havajský salát s japonským původem Poke bowl

Čevabčiči s bramborem

Čevabčiči s bramborem

Salát s cottage

Salát s cottage

  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Kontakt
  • Šťavnatý králík
  • Masové kuličky v kari omáčce
  • Jarní salát s kuřecím masem a krutóny
  • Kachní prsa pečená v marinádě
© 2023 Vareni a recepty | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme