Jak připravit rýži?
Jak správně uvařit rýži? Jaký je rozdíl mezi vařením a dušením? Jak správně připravit rýži? Vybrat si můžete ze dvou způsobů. Vaření se hodí spíše pro krátkozrnné druhy rýže, navíc…
Jak správně uvařit cizrnu?
Jak správně uvařit cizrnu? Cizrna neboli římský hrách, je luštěnina. Má béžovou barvu a tvarem připomíná semena hrachu.Cizrna má zastoupení téměř všech vitamínů a minerálních látek, především vápníku, hořčíku a fosforu. Obsahuje zdravé tuky a vlákninu. Pomáhá…
Jak uvařit pohanku?
Pohanka patří mezi naše tradiční suroviny a v dobách dřívějších se konzumovala běžně. Dnes patří pohanka do kategorie zdravá strava a často bojuje s nálepkou, co je zdravé, není dobré. Ale abychom…
Jak správně uvařit vejce?
Slepičí vajíčka patří odedávna na náš stůl a dopřávat bychom si je měli nejen na Velikonoce. Jsou plná energie a obsahují kvalitnější protein, než je v mase, mléku či rybách….
Jak správně uvařit brambory
Jak správně uvařit brambory. Uvařit brambory se zdá úplně snadné, zvládne to přece i ten nejhorší kuchař. A co když je to jinak? Co když i hodně opravdu dobrých kuchařů…
Jak uvařit hovězí maso?
Jak uvařit hovězí maso? S hovězím masem se dá vymyslet ledacos i při pouhém vaření. Stačí mít správný druh masa, neuspěchat dobu vaření a výsledek je zaručen. Pojďte si s…
Jak správně uvařit čočku?
Čočka a jak ji vrátit zpátky na náš jídelní stůl Vymažte si z hlavy vzpomínku na školní jídelnu a podobu i chuť čočky na kyselo. S nadsázkou můžeme říci, že spousta z nás má právě…
Jak uvařit kuskus?
Jak uvařit kuskus? Těstovina, která se nevaří, pouze zalijte vařící vodou. Nejrychlejší příloha, základ salátu, zavářka do polévky. Jak správně připravit kuskus Chodíte stále dokola kolem této úžasné těstoviny, ale váháte, protože nevíte…