Přejdi na obsah
Vareni a recepty
Menu
  • Úvod
  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Napište nám
Menu

Krůtí sekaná s červenou čočkou, mrkví a medvědím česnekem

3.5
(28)

CategoryHlavní jídla, ObědyObtížnostStředníPříprava15 minutVaření30 minut
AutorRedakce
500 g mletého krůtího masa
100 g červené čočky
1 větší mrkev
1 cibule
2 stroužky česneku
1 vejce
2-3 lžíce jemných ovesných vloček
hrst listů medvdího česneku
sůl
majoránka
1

Maso v misce promícháme s nahrubo nastrouhanou mrkví, nasekanou cibulí, syrovou čočkou, vejcem, utřeným česnekem, solí a majoránkou. Vmícháme posekané listy medvědího česneku. Zahustíme ovesnými vločkami. Necháme krátce odležet.

2

Utvoříme šišku, přeložíme do olejem vymazané zapékací misky a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme zpočátku zakryté alobalem, asi po 30 minutách alobal odstraníme a necháme 10-15 minut dopékat dozlatova.

3

Sekaná je dobrá teplá i studená.

Suroviny

 500 g mletého krůtího masa
 100 g červené čočky
 1 větší mrkev
 1 cibule
 2 stroužky česneku
 1 vejce
 2-3 lžíce jemných ovesných vloček
 hrst listů medvdího česneku
 sůl
 majoránka

Postup

1

Maso v misce promícháme s nahrubo nastrouhanou mrkví, nasekanou cibulí, syrovou čočkou, vejcem, utřeným česnekem, solí a majoránkou. Vmícháme posekané listy medvědího česneku. Zahustíme ovesnými vločkami. Necháme krátce odležet.

2

Utvoříme šišku, přeložíme do olejem vymazané zapékací misky a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme zpočátku zakryté alobalem, asi po 30 minutách alobal odstraníme a necháme 10-15 minut dopékat dozlatova.

3

Sekaná je dobrá teplá i studená.

Krůtí sekaná s červenou čočkou, mrkví a medvědím česnekem
SurovinyPostup

Jak se Vám líbí tento recept?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 3.5 / 5. Počet hlasů: 28

No votes so far! Be the first to rate this post.

Nejnovější recepty

Dršťková polévka z papiňáku

Dršťková polévka z papiňáku

Hrnkový dort

Hrnkový dort

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Těstoviny s houbami vařené jako rizoto

Šťavnatý králík

Šťavnatý králík

Nejoblíbenější recepty

Vajíčkový salát s uzeným lososem

Vajíčkový salát s uzeným lososem

Červené zelí na víně, bramborový knedlík a uzené kuřecí stehno

Červené zelí na víně, bramborový knedlík a uzené kuřecí stehno

Šťavnatý králík

Šťavnatý králík

Polníčkový salát s jablky a Nivou

Polníčkový salát s jablky a Nivou

Plněné žampióny s brokolicovo –  bramborovým pyré

Plněné žampióny s brokolicovo – bramborovým pyré

  • Recepty
  • Zajímavosti
  • Chytré vaření
  • Kontakt
  • Šťavnatý králík
  • Masové kuličky v kari omáčce
  • Jarní salát s kuřecím masem a krutóny
  • Kachní prsa pečená v marinádě
© 2025 Vareni a recepty | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme