Maso v misce promícháme s nahrubo nastrouhanou mrkví, nasekanou cibulí, syrovou čočkou, vejcem, utřeným česnekem, solí a majoránkou. Vmícháme posekané listy medvědího česneku. Zahustíme ovesnými vločkami. Necháme krátce odležet.
Utvoříme šišku, přeložíme do olejem vymazané zapékací misky a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme zpočátku zakryté alobalem, asi po 30 minutách alobal odstraníme a necháme 10-15 minut dopékat dozlatova.
Sekaná je dobrá teplá i studená.
Suroviny
Postup
Maso v misce promícháme s nahrubo nastrouhanou mrkví, nasekanou cibulí, syrovou čočkou, vejcem, utřeným česnekem, solí a majoránkou. Vmícháme posekané listy medvědího česneku. Zahustíme ovesnými vločkami. Necháme krátce odležet.
Utvoříme šišku, přeložíme do olejem vymazané zapékací misky a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme zpočátku zakryté alobalem, asi po 30 minutách alobal odstraníme a necháme 10-15 minut dopékat dozlatova.
Sekaná je dobrá teplá i studená.